ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/03/2020 19:12 EET | Updated 10/03/2020 22:40 EET

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη

Εκκληση του πρωθυπουργού στους ευάλωτους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους - Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Martin Juen via Getty Images

Στο θέμα του κορονοϊού και στα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων για 14 ημέρες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, διευκρινίζοντας ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις νέων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι προτεραιότητα του είναι η προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών και απηύθυνε έκκληση να παραμένουν στις οικίες τους, λέγοντας ότι είναι μία κρίση και θα την περάσουμε ενωμένοι. «Απαιτώ υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ μίλησε και για την ανάγκη κοινών δράσεων εντός Ε.Ε. για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και της οικονομίας.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο τον οποίο έχουμε, ελέγχοντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας, αλλά κυρίως για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας, στους οποίους κάνω ακόμα μία φορά μία έκκληση, ότι σε αυτές τις συνθήκες και μέχρι να περάσει αυτή η κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό όσο γίνεται και όσο αυτό είναι εφικτό, να παραμένουν στο σπίτι τους» είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Απαιτώ το αυτονόητο από όλους όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο. Υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη. Είναι μία κρίση, θα την περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και θα έχουμε την ευκαιρία βέβαια να συζητήσουμε και σε λίγο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης ποιες κοινές δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν και στο επίπεδο της δημόσιας υγείας αλλά και στο επίπεδο της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ένα πλαίσιο πρώτων μέτρων για να βοηθήσει επιχειρήσεις που πλήττονται ως προς τη ρευστότητά τους και αύριο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια συμπληρωματικά ακόμα μέτρα και βέβαια προσαρμόζουμε συνέχεια τις πολιτικές μας με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας».