Πρόσκληση Μητσοτάκη προς πολιτικούς αρχηγούς σε κοινή επίσκεψη στο Πολυτεχνείο υπό την ΠτΔ

Ο πρωθυπουργός κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς κάθε κατεύθυνση.
.
.
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόσκληση προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, για μία κοινή επίσκεψη τιμής στο Πολυτεχνείο, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός.

Τονίζοντας ότι η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θεωρεί αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης και κάλεσε τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση.

″Απέναντι στον κίνδυνο της χούντας, οι πρωτοπόροι του Πολυτεχνείου στάθηκαν άοπλοι. Απέναντι στον κίνδυνο του θανάτου, εμείς οπλιζόμαστε με τη συνείδησή μας” υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός. ″Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.”

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ιστορική επέτειος δεν μπορεί να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.

″Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο”, πρόσθεσε. ”Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας.”

″Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο” τόνισε ο πρωθυπουργός. ″Φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους. Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε, αλλά και το κοινό καλό. Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα...”