ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2019 15:36 EET | Updated 06/11/2019 15:45 EET

Μεξικό: Έσωσε τα αδέρφια του από ενέδρα του καρτέλ και περπάτησε 23 χιλιόμετρα για να βρει βοήθεια

Στην ενέδρα σκοτώθηκαν τρεις γυναίκες και έξι παιδιά.

HERIKA MARTINEZ via Getty Images

Ενέδρα θανάτου είχε στήσει ένα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό σε γυναίκες και παιδιά της κοινότητας Μορμόνων από τις ΗΠΑ που εγκαταστάθηκε στο Μεξικό πριν από χρόνια. 

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις γυναίκες και έξι παιδιά, ωστόσο κατάφεραν να επιβιώσουν οκτώ παιδιά. Πέντε από αυτά είχαν τραυματιστεί από σφαίρα.

Ένα από τα παιδιά που διασώθηκαν, 13 ετών, έκρυψε τα έξι αδέρφια του σε κάτι θάμνους και στη συνέχεια περπάτησε 23 χιλιόμετρα για να βρει βοήθεια.   

STR via Getty Images

Τα θύματα είναι όλα μέλη της κοινότητας Μορμόνων ΛεΜπαρόν και σύμφωνα με τον υπουργό ασφαλείας του Μεξικού, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικογένεια στοχοποιήθηκε λανθασμένα από το καρτέλ. Ωστόσο, μέλη της οικογένειας είχαν πει σε οικείους τους ότι είχαν δεχτεί απειλές κατά το παρελθόν, λόγω των αντιδράσεων τους στη βία του καρτέλ. 

Πως δραπέτευσε το παιδί

Τρεις μητέρες μαζί με τα 14 παιδιά τους ξεκίνησαν με τρία αυτοκίνητα από την πολιτεία Σονόρα του Μεξικού για τη διπλανή πολιτεία, την Τσιουάουα. Οι γυναίκες οδηγούσαν μαζί «για λόγους ασφαλείας», όπως είπε συγγενής που μίλησε στο CNN. 

HERIKA MARTINEZ via Getty Images

Η ενέδρα στήθηκε στην αρχή της διαδρομής.Όταν ο 13χρονος Ντέβιν Λάνγκφορντ είδε την μητέρα του και τους δύο αδερφούς του να πέφτουν νεκροί από τους πυροβολισμούς, έκρυψε τα άλλα έξι αδέρφια του σε κάτι θάμνους και τα κάλυψε με κλαριά. Τότε έφυγε και περπάτησε για έξι ώρες για να βρει βοήθεια. 

Η μία από τις αδερφές του, η ΜακΚένζι, 9 ετών, όταν είδε ότι ο αδερφός της δεν επέστρεφε, έφυγε και εκείνη από την κρυψώνα τους και περπάτησε για τέσσερις ώρες μέσα στο σκοτάδι. Την βρήκαν αργότερα διασώστες καλά στην υγεία της.

Από τα πυρά κατάφερε να γλιτώσει και ένα μωρό επτά μηνών, γιατί η μητέρα της την έβαλε στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

STR via Getty Images

Όταν ο Ντέβιν έφτασε στη Λα Μόρα, οι ντόπιοι αρχικά πήραν τα όπλα τους για να πάνε στο σημείο της επίθεσης, αλλά μετά φοβήθηκαν και σκέφτηκαν να περιμένουν ενισχύσεις γιατί «ακουγόντουσαν πυρά για ώρες στα βουνά κοντά στη Λα Μόρα. Έτσι, το μωρό βρέθηκε στο αυτοκίνητο 11 ώρες μετά την επίθεση.

Τα παιδιά που επέζησαν μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Φοίνιξ των ΗΠΑ. Ο 9χρονος Κόντι δέχτηκε σφαίρα στο σαγόνι και το πόδι, η 14χρονη Κάιλι πυροβολήθηκε στο πόδι, ο Ξάντερ, 4 ετών, στην πλάτη και ο 9 μηνών Μπρίξτον, στο στήθος. 

Ποιοι δολοφονήθηκαν 

Πέντε από τα θύματα (η 30χρονη Μαρία Ρονίτα Μίλλερ και τέσσερα παιδιά της, 12 και 10 ετών και δύο δίδυμα 9 μηνών) σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο εξερράγη, μετά από επανειλημμένους πυροβολισμούς.   

Jose Luis Gonzalez / Reuters

Μερικά χιλιόμετρα πιο πίσω, δέχτηκαν επίθεση και τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Νεκρές είναι η 43χρονη Ντάνα Λάνγκφορντ, που ήταν η μητέρα του Ντέβιν, καθώς και τα δύο του αδέρφια, 2 και 11 ετών. 

Επίσης νεκρή είναι και η 31χρονη μητέρα του επτά μηνών βρέφους που επέζησε, Λάνγκφορντ Τζόνσον, η οποία βγήκε από το αυτοκίνητο εκλιπαρώντας να μην την σκοτώσουν.   

Πηγές: CNN, BBC