ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2019 17:04 EEST | Updated 13/04/2019 17:09 EEST

Μεξικό: Βίαιη εισβολή μεταναστών στα σύνορα με την Γουατεμάλα

Η ομάδα των μεταναστών είχε βίαιη καθώς και επιθετική συμπεριφορά

ASSOCIATED PRESS

Οι αρχές στο Μεξικό ανακοίνωσαν πως 350 μετανάστες έσπασαν την μία από τις πύλες που υπάρχουν στα σύνορα με την Γουατεμάλα , την Παρασκευή 12 Απριλίου και πέρασαν στη νότια πλευρά της χώρας, με σκοπό να συναντήσουν ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι μεταναστών, ούτως ώστε να φτάσουν στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και το Εθνικό Μεταναστευτικό Ινστιτούτο δεν προσδιόρισε τις εθνικότητες των μεταναστών, το πιο πιθανό είναι πως προέρχονται από την Κεντρική Αμερική.

Παρόμοιο περιστατικό σύμφωνα με το Associated Press είχε λάβει χώρα και πέρσι, στο ίδιο ακριβώς σημείο της συνοριακής γέφυρας, Μεξικού - Γουατεμάλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το Ινστιτούτο, η ομάδα των μεταναστών είχε βίαιη καθώς και επιθετική συμπεριφορά, ενώ δεν δίστασαν να επιτεθούν στις αστυνομικές αρχές του χωριού Μετάπα, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των συνόρων και τις παρακείμενης πόλης Ταπατσούλα.

Οι ομάδα των 350 μεταναστών αφού κατάφεραν και πέρασαν από τα μπλόκα της αστυνομίας που φύλαγε την γέφυρα, στη συνέχεια συναντήθηκαν με άλλο καραβάνι 2000 ατόμων, που βρισκόταν καθ′ οδόν για την πόλη Ταπατσούλα.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά καραβάνια μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην πόλη Τσιάπας, στο νοτιοανατολικό Μεξικό, στα σύνορα με την Γουατεμάλα και τα οποία διαμαρτύρονται εντόνως, πως οι αρχές του Μεξικού σκοπίμως καθυστερούν την διαδικασία έκδοσης ανθρωπιστικής βίζας καθώς και αυτήν της εξόδου από την χώρα.

Μάλιστα κάποιοι από τους μετανάστες δεν δίστασαν να έρθουν σε λεκτική αντιπαράθεση με τις υπεύθυνους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στα γραφεία των μεταναστευτικών αρχών.

Τα καραβάνια των μεταναστών, στο σύνολο τους, περιμένουν να παραλάβουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με απώτερο σκοπό να ζητήσουν άσυλο.

Πηγή: Associate Press

Sponsored Post