ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2020 08:39 EEST | Updated 21/10/2020 10:21 EEST

Μεγάλα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν ως την Πέμπτη.

Eurokinissi
.

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκληθεί λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι βροχοπτώσεις, από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, πλήττουν όλο το νησί, και κυρίως το βόρειο τμήμα του. Έντονα προβλήματα παρατηρούνται στο Ηράκλειο, ενώ σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» όπου υποχώρησε κομμάτι της στέγης σε αίθουσα αναμονής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretapost.gr, σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, αρκετά σπίτια πλημμύρισαν και σε κάποιες περιοχές υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Από το βράδυ της Τρίτης η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Στη Νέα Αλικαρνασσό, στην οδό Αρκονήσου, αρκετά σπίτια πλημμύρισαν. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και σε καλλιέργειες (ιδιαίτερα σε ελαιοκαλλιέργειες) από την έντονη χαλαζόπτωση.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν ως την Πέμπτη, με το νότιο Αιγαίο να επηρεάζεται περισσότερο (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου αναμένεται αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στην Κρήτη ειδικότερα αναμένονται πολλές βροχές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα προβλήματα ήταν ιδιαίτερα έντονα στη Ν. Αλικαρνασσό, ενώ έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν χθες προβλήματα στους δρόμους του Ρεθύμνου.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε μικρής έκτασης προβλήματα στην περιοχή των Χανίων: Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αναφέρθηκαν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών στο οδόστρωμα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεμονωμένα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της πόλης και της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας.