ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2018 07:51 EET | Updated 28/11/2018 10:06 EET

Πασίγνωστος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων σε κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού - Συνελήφθη και αστυνομικός

63 συλλήψεις μέχρι στιγμής μεταξύ των οποίων και διαρρήκτες, κλεπταποδόχοι, ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων κ.α.

SutidaS via Getty Images

Γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων ξεχωρίζει ανάμεσα στους 59 συλληφθέντες για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., με έδρα την Αττική και πλοκάμια σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 63 άτομα μεταξύ των οποίων διαρρήκτες, εμπόρους χρυσού, κλεπταποδόχους που αγόραζαν από κακοποιούς κλοπιμαία, ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων αλλά και έναν συνάδελφό τους αστυνομικό ο οποίος υπηρετεί στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με τον γνωστό ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίων, στον οποίος φέρεται να παρείχε βοήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μετέφεραν τις πλάκες χρυσού (που προέρχονταν από κλοπιμαία) από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Στο λεωφορείο επιβιβαζόταν Τούρκος υπήκοος, ο οποίος είχε πάνω του σε σακούλα ή τσάντα περίπου 25-30 κιλά χρυσού, αξίας περίπου 700.000-800.000 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνέχεια προηγούμενης υπόθεσης που είχε έρθει στο φως πριν από περίπου δύο χρόνια όταν είχε εξαρθρωθεί σπείρα Ρομά με δεκάδες διαρρήξεις στο… ενεργητικό της. Χθες η Αστυνομία συνέλαβε πέντε Ρομά, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, ωστόσο, για επιθέσεις σε σπίτια αλλά για διακίνηση χρυσού. 

 Σε πολλές περιπτώσεις για τη σύλληψη των δραστών επιστρατεύτηκαν πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ που έκαναν εφόδους σε σπίτια, υπό το φόβο τα μέλη του κυκλώματος να είναι ένοπλα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρχικά διαρρήκτες, συνεργαζόμενοι με την οργάνωση, διέπρατταν διαρρήξεις και αφαιρούσαν από πολίτες χρυσαφικά και κοσμήματα. Στη συνέχεια σε χυτήρια έλιωναν τα κλοπιμαία και τα μετέτρεπαν σε ράβδους χρυσού. Τέλος πουλούσαν την πραμάτεια τους σε τιμές… ευκαιρίας.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.