Μεγάλη νίκη εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 1-2 επί του Ολυμπιακού

To τριφύλλι έχει πλέον τον πρώτο λόγο για να βγει στην Ευρώπη.
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ÎΣΦΠ- Î ÎÎ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ÎΣΦΠ- Î ÎÎ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports

Τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 1-2.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς που τον ανέβασαν και πάλι στην τρίτη θέση με 58 βαθμούς πλησιάζοντας μάλιστα τον δεύτερο ΠΑΟΚ μόλις στους δύο βαθμούς, που βρίσκεται στους 60. Έτσι έχει τον πρώτο λόγο για να βγει στην Ευρώπη και τα πάντα εξαρτώνται από εκείνον.

Σε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέτυχε δύο γκολ. Δύο γκολ όμως τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να νικάς τον «αιώνιο» αντίπαλό σου στην έδρα του, χωρίς μάλιστα να χάσεις ούτε μία φορά σε τέσσερα ματς.

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξυπνο τρόπο. Τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενισχυμένο κέντρο και προσπάθεια να κόψουν το κάθετο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό.

Αναγκαστικά ο γηπεδούχος οδηγήθηκε προς τα πλάγια, αλλά και από εκεί υπήρχαν βοήθειες στους δύο μπακ. Έτσι μοιραία ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε σε σέντρες, αφού είχε εγκλωβιστεί, με αποτέλεσμα οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί και οι άλλοι φυσικά που γύριζαν να αποκρούουν εύκολα.

Παρ’ ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα γκολ από στημένη φάση, κόρνερ, από τον Τικίνιο, όπως ακριβώς είχε σημειώσει και αυτός το 0-2 με τον Σέκενφελντ. Το 0-1 το είχε κάνει ο Παλάσιος χάρη στη μεγάλη κλάση του με ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλο χρονικό διάστημα την κατοχή, αλλά στην ουσία και κυρίως στο πρώτο μέρος χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις. Φυσικά μετά το 0-2 πήρε την ολοκληρωτική κατοχή, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλά στημένος. Άλλωστε όσο συνέχιζε τις βαθιές μπαλιές προς την εστία του Παναθηναϊκού και τις σέντρες τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Ο Μαρτίνς στην προσπάθειά του να γίνει απειλητικός ο Ολυμπιακός φόρτωσε τον άξονα και αγωνίστηκε με δύο φορ, αλλά χωρίς στην ουσία να καταφέρει να απειλήσει όσο θα έπρεπε. Ο καλοστημένος Παναθηναϊκός, άντεξε.

Η δουλειά του Γιοβάνοβιτς σε αυτή την ομάδα, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και φυσικά του αξίζουν συγχαρητήρια για τη μεγάλη αλλαγή του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς να καταφέρει να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ενώ σημείωσε μόλις ένα γκολ εναντίον του, έναντι τριών του αντιπάλου του. Ταυτόχρονα ηττήθηκε για πρώτη φορά εφέτος στην έδρα του.