Παιδίατρος ρωτά ετοιμοθάνατα παιδιά τι τους αρέσει περισσότερο από τη ζωή. Οι απαντήσεις συγκινούν

Λίγοι θα επέλεγαν ένα τέτοιο επάγγελμα

O γιατρός Alistair McAlpine είναι ένας πραγματικός ήρωας. Κι αυτό γιατί την ώρα που οι περισσότεροι κάνουν τη δουλειά τους διεκπεραιωτικά για να περάσει η κάθε μέρα, εκείνος αφιερώνει την ψυχή και όλη του τη δύναμη στη φροντίδα παρηγορητικής και ανακούφισης πόνου του νοσοκομείου στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής όπου εργάζεται.

Καθημερινά έρχεται σε επαφή με παιδιά που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους εξαιτίας κάποιας σοβαρής ασθένειας ενώ κουβεντιάζει μαζί τους για να τα κάνει να νιώσουν καλύτερα.

Σίγουρα το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν θα μπορούσε να κάνει ο καθένας, αφού χρειάζεται ψυχικό σθένος και μεγάλη δύναμη. Εδώ και καιρό ο γιατρός στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναρτά τις απαντήσεις των παιδιών που παρακολουθούσε και τις κουβέντες τους που είχαν να κάνουν με το τι πραγματικά αξίζει στη ζωή.

Φυσικά αυτές έγιναν viral ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κάποιες από αυτές φανέρωναν ιδιαίτερη ωριμότητα. Οι απαντήσεις δόθηκαν από παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ενώ η ερώτηση ήταν τι τους άρεσε περισσότερο να κάνουν σε αυτή τη ζωή.

Τα παιδιά εξέφρασαν κυρίως τις ανησυχίες τους για τους γονείς τους. «Ελπίζω η μαμά να είναι ΟΚ. Δείχνει θλιμμένη». «Δεν πρέπει να ανησυχεί τόσο ο μπαμπάς. Αφού θα συναντηθούμε ξανά». «Ο Θεός θα προσέχει τη μαμά και τον μπαμπά, όταν φύγω», έγραφαν κάποια.

Πολλά από τα παιδιά επίσης εύχονταν να είχαν περάσει λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για το πώς δείχνουν και το τι θα πουν οι άλλοι για την εμφάνισή τους. Αξιολόγησαν τους πραγματικούς φίλους τους από τον τρόπο που κι εκείνοι εξακολούθησαν να τους συμπεριφέρονται κανονικά.

Τα περισσότερα από τα πιτσιρίκια θεωρούσαν την ευγένεια και την καλοσύνη τις μεγαλύτερες αρετές. Τα περισσότερα αγαπούσαν τους ανθρώπους που τα έκαναν να γελάνε και να πονάνε λιγότερο.

Τα μηνύματα που δημοσίευσε ο παιδίατρος είναι πραγματικά συγκλονιστικά ενώ παράλληλα στέλνουν και ένα μήνυμα για την πραγματική σημασία της ζωής.

«Να είστε καλοί. Να διαβάζετε περισσότερο. Να περνάτε χρόνο με την οικογένεια σας. Περισσότερο χρόνο. Να λέτε αστεία. Να πηγαίνετε στη θάλασσα. Να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας. Να λέτε στον άνθρωπο σας ότι τον αγαπάτε. Αυτά είναι που θα λείψουν περισσότερα σ′ αυτά τα παιδιά. Αυτά είναι τα σημαντικά. Τα άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες. Α, και να τρώτε παγωτό!», γράφει χαρακτηριστικά ο McAlpine.

Πηγή: Today.com