ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/10/2021 08:02 EEST

Μέγαρα: Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση με όπλο και πέτρες σε συγκέντρωση Ρομά

Λιγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Κάποιος άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα πόδια από σκάγια κυνηγετικού όπλου και άλλοι τρεις από πέτρες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης Ρομά στη θέση Βλυχός των Μεγάρων.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα το βράδυ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρού Ρομά στο Πέραμα από μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Λιγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και διαφορα άλλα αντικείμενα, ενώ κάποιος άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο. Ένας ένστολος τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και τρεις συνάδελφοι του στο κεφάλι και τον θώρακα από τις πέτρες. Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι τα τελευταία 24ωρα, καθώς η κατάσταση μετά το περιστατικό του Περάματος όχι μόνο δεν φαίνεται να εκτονώνεται, αλλά το αντιθετο. Ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές αξιωματικών με εκπροσώπους των Ρομά, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα.

Το απόγευμα, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Αθήνας στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της Μ. Βρετανίας, σε συγκέντρωση και πορεία συλλογικοτήτων για τον θάνατο του νεαρού Ρομά από πυρά αστυνομικών, στο Πέραμα.