ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/12/2015 17:27 EET | Updated 15/12/2015 17:39 EET

Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής στηρίζει τον Μεϊμαράκη να το πει δημόσια. Κανείς δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα

Sooc

«Αν ο κ. Καραμανλής στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη, είναι καλό να βγει να το πει δημόσια, όσο δεν το λέει δημόσια, θεωρώ ότι δεν το λέει καθόλου» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα περί στήριξης του πρώην πρωθυπουργού στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να ψηφίσουν στις στο α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει και β’ γύρος. Επίσης, Ο βουλευτής εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία, αλλά και δεν θα αμφισβητήσει κανείς το αποτέλεσμα. «Θα υπάρχει 1 νικητής και 3 νικημένοι» εκτίμησε. 

Επισήμανε ακόμη ότι στη ΝΔ «δε θέλουμε ‘αντιτσίπρα’, θέλουμε το ανάποδο του Τσίπρα, έναν άνθρωπο που θα είναι ευρωπαϊστής

«Έχω υποχρέωση να στηρίξω το νέο πρόεδρο, αλλά μπορώ να κερδίσω και η υποψηφιότητά μου έχει αναπτύξει δυναμική» παρατήρησε ακόμη. «Πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος για να ξανακάνω μεγάλη τη ΝΔ... Θα σας έλεγα μάλιστα την επόμενη μέρα η ίδια η πραγματικότητα θα επιβάλλει συμμόρφωση στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο πρόεδρος δεν εκλέγεται από κλειστό συνέδριο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος θα ανανεώσει σημαντικά της ΝΔ. «Η ΝΔ οργανωτικά έχει μείνει στη δεκαετία του ’70, είναι ένα κουρασμένο και γερασμένο κόμμα που δεν παράγει πολιτική, όμως είναι πολιτικό μου σπίτι και εκφράζει την κεντροδεξιά, όχι στο βαθμό που θα ήθελα» επισήμανε. 

«Πρέπει να γίνει δραστική ανανέωση των ψηφοδελτίων έγκαιρα και σπάσιμο εκλογικών περιφερειών με σταυρό και λίστα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία, αλλά δεν πρόκειται να ανεχθεί τραμπουκισμούς που «δεν ταιριάζουν με τη ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε δε ότι «έχω ακούσει κατά καιρούς ακραίες απόψεις στη ΝΔ... Θα διέγραφα απόψεις που είναι ακραίες, μιλάμε όμως για την εξαίρεση, όχι τον κανόνα.»

Όσον αφορά την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα γιατί η πραγματικότητα την ξεπερνάει, είναι ιδεοληπτικοί και ερασιτέχνες με την κακή έννοια...»

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε ότι σε περίπτωση που είναι πρόεδρος η ΝΔ θα «αντιπολιτεύεται τον κ. Τσίπρα σκληρά και φανερά».

«Αν πονάει ο κ. Σπίρτζης να πάρει Ponstan και να πάει σπίτι του, δεν θα στηρίξουμε παρεμβάσεις στην οικονομία και το δημόσιο» δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε βόλεμα ημετέρων, και μιλά για επενδύσεις αλλά δεν κάνει τίποτε για να τις προσελκύσει.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ακόμη ότι η ΝΔ θα στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης. Διευκρίνισε πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα τεκνοθεσίας.

Sponsored Post