Αξέχαστη εμπειρία στο Κουφονήσι!

Της Λένας Παγώνη
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Ξεκούραση, βελτίωση στην ποιότητα ζωής και μια ευκαιρία να εξερευνήσει τα ενδιαφέροντά του ο ταξιδιώτης.

Mε αυτό το όραμα η αρχιτέκτων Μαρία Παπαδάκη, δυναμική κοσμοπολίτισσα άξια σε ότι δημιουργεί ξεκίνησε να το κάνει πραγματικότητα στο πιο γνωστό νησί των Μικρών Κυκλάδων, το Κουφονήσι.

Στο πανέμορφο αυτό νησί, που περπατιέται μέσα σε μια μέρα, με το παλιότερο ναυτικό ιερό στον κόσμο, φιλοξενούνται yoga retreat, θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια διατροφής. Σε μια τοποθεσία δίπλα σε μια από τις ωραιότερες παράλιες της Μεσογείου, το Πορί διοργανώνονται διακοπές όπου οι συμμετέχοντες αποτοξινώνουν το σώμα και το πνεύμα με πρακτικές yoga, με θεατρικά εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και διατροφή vegan. Σε αυτά διδάσκουν δάσκαλοι απ´ όλο τον κόσμο και διαμένουν ξένοι που έρχονται για την εμπειρία αυτή και για τις διακοπές τους σε ελληνικό νησί.

Ευεξία

Τα retreats, μας εξηγεί γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στον ταξιδιωτικό κόσμο και ο τουρισμός ευεξίας γίνεται προορισμός για όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Σύγχρονοι χώροι σε ξενοδοχεία ή οργανωμένα resorts που έχουν την υποδομή να υποστηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες είναι στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού.

Στην Ελλάδα

Στην χώρα μας, τονίζει, το 2017 έχουν καταγραφεί 56 τουριστικά θέρετρα όπου πραγματοποιήθηκαν retreats. Το 2018 ο αριθμός έφτασε τα 90 και προβλέπονται ακόμη περισσότερα για το 2019.

Οι διακοπές και τα προϊόντα wellness είναι ένας τομέας που έχει μεγάλες προοπτικές ιδιαίτερα στην Ελλάδα, λόγω κλίματος και τοπίου.

Ο θεματικός τουρισμός ευεξίας εξυπηρετεί τον ταξιδιώτη που θέλει να αποσυρθεί από τις συνήθειές του για λίγο και να χρησιμοποιήσει τον χρόνο των διακοπών του, ώστε να αποτοξινώσει το σώμα και το πνεύμα του από την καθημερινότητα στην πόλη.

Σεμινάρια

Με αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης επιστρέφει με μεγαλύτερη διάθεση στις δραστηριότητές του και σε καλύτερη κατάσταση υγείας και ψυχικής ισορροπίας.

Τα προγράμματα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν και υπηρεσίες σπα, μασάζ, θαλασσοθεραπείας και άλλες τεχνικές για ξεκούραση.

Κυρίως όμως περιλαμβάνουν σεμινάρια γιόγκα, τάι τσι, αυτοσυγκέντρωσης, πιλάτες και άλλες λιγότερο γνωστές θεραπευτικές τεχνικές.

Η θεματολογία εμπλουτίζεται συνεχώς με coaches που συνθέτουν ολιστικά προγράμματα με σεμινάρια υγιεινής χορτοφαγικής vegan και μακροβιοτικής διατροφής, και εργαστήρια ψυχολογίας και χοροθεραπείας.

Έτσι η περίοδος των διακοπών αποκτά καινούργιο νόημα παρέχοντας στον ενδιαφερόμενο ψυχαγωγία και γνώση.

Μακρυά από τη ρουτίνα

Τα city retreats είναι προγράμματα ευεξίας και στην διάρκεια ενος Σαββατοκύριακου κοντά στην πόλη.

Η διαμονή μετατρέπεται σε συναρπαστική εμπειρία σε ένα υπέροχο θέρετρο στην Αττική, που υπόσχεται να σου δίνουν κίνητρο να αρχίσεις πάλι από την αρχή και να ακολουθήσεις την ζωή που ονειρεύτηκες.

Με εργαστήρια για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας από τους καλύτερους ιατρούς, trainers και instructors στο είδος τους, σχεδιάστηκαν για ένα κοινό που θέλει να έχει βιωματικές εμπειρίες σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον.

Η ιδέα της απομάκρυνσης απο την ρουτίνα σε έναν κοντινό προορισμό από το κέντρο της πολης δίνει την ευκαιρία σε έναν κάτοικο της πόλης να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα, να ζήσει ένα Σαββατοκύριακο σε ενα φυσικό περιβάλλον και να επιστρέψει στην πόλη ανανεωμένος.

Καλοκαιρινό διάβασμα

Ξεκούραστο, ευχάριστο μέσα από εμπειρίες και αναμνήσεις με τίτλο «ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ» εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ μας ταξιδεύει σε μέρη μακρινά του νού και της πραγματικότητας. Η Ελένη Κατρίτσιου Κυριακοπούλου που έγραψε το βιβλίο είναι μια δυναμική business woman με γνώση του επιχειρηματικού κόσμου, και συνδύασε τον δυνατό σύζυγο,την οικογένεια, την δουλειά, το χρήμα, το ευ ζείν, τα ταξίδια με αρμονικό τρόπο..