ΔΙΕΘΝΕΣ
20/04/2016 08:50 EEST

Γάλλος αρτοποιός απέλυσε τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή

SEBASTIEN BOZON via Getty Images
Michel Flamant (R) and Jerome (L) work in their bakery on March 23, 2016, in Dole, eastern France.Michel Flamant, the owner of the bakery decided to teach baking and pastry to Jerome and to sell him his bakery for one symbolic euro, after Jerome saved his life. / AFP / SEBASTIEN BOZON (Photo credit should read SEBASTIEN BOZON/AFP/Getty Images)

Ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ένας φούρναρης από το Dole στο Jura της Γαλλίας σώθηκε από ένας άστεγο άνδρα. Λίγους μήνες αργότερα, αποφάσισε να του πουλήσει την επιχείρηση με το συμβολικό ποσό του ενός Ευρώ καθώς ο άστεγος τον είχε σώσει από βέβαιο θάνατο.

Αυτή η υπέροχη ιστορία ανθρωπιάς όμως δεν είχε καλή εξέλιξη καθώς ο αρτοποιός, Michel Flamant, πριν λίγες ημέρες απέλυσε τον Jerome Aucant και δεν θα του δώσει την επιχείρηση.

Αφορμή στάθηκε η αγένεια του πρώην άστεγου και ο μισογυνισμός του, αναφέρει η Le Figaro. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 62χρονος αρτοποιός, ανέφερε: "Ήταν πολύ, πολύ αγενής σε μια δημοσιογράφο".

Η ιστορία του Jerome Aucant είχε συγκινήσει τη Γαλλία την περασμένη χρονιά. Ο 37χρονος άστεγος καθημερινά περνούσε από το φούρνο του 62χρονου και συνήθιζε να του προσφέρει ένα καφέ και ένα κρουασάν κάθε πρωί. Μια μέρα του Δεκέμβρη όμως είδε τον αρτοποιό χλωμό και μισολιπόθυμο. Αμέσως κάλεσε τις πρώτες βοήθειες καθώς ο αρτοποιός είχε δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα λόγω ενός ελαττωματικού φούρνο.

"Χωρίς την παρέμβαση του Jerome, κανείς δε θα τον παρατηρούσε. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός του έσωσε τη ζωή” είχε πει η σύζυγος του αρτοποιού, Monique.

Αμέσως μετά την νοσήλια του ο 62χρονος αποφάσισε να προσλάβει τον 37χρονο για να μάθει τη δουλεία. Σκοπός του ήταν να του πουλήσει για ένα Ευρώ την επιχείρηση καθώς για δυο χρόνια δεν είχε καταφέρει να βρει αγοραστή. "Ο Jerome εργάζεται σκληρά και θέλω να του δώσω μια ευκαιρία", δήλωνε στις αρχές Απριλίου.

Photo gallery French baker See Gallery