ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2015 18:37 EEST | Updated 27/04/2015 18:39 EEST

Σεσημασμένοι οι δράστες διαρρήξεων σε σειρά γραφείων εταιρειών και καταστήματα

ΕΛΑΣ

Η περιβόητη συμμορία διαρρηκτών που είχε ρημάξει δεκάδες καταστήματα και γραφεία εταιριών στα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη τεσσάρων σεσημασμένων Αλβανών.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά χτυπήματά τους ήταν οι διαρρήξεις στα γραφεία της Playmobil στην Κηφισιά, στο κτίριο της δισκογραφικής εταιρίας Minos Emi στο Ψυχικό, στο κατάστημα της Vodafone στο Ψυχικό, στο κατάστημα της Nespresso και στα γραφεία μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών στη Γλυφάδα. Η λεία από τις συνολικά 30 επιθέσεις τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Οι δράστες, ηλικίας 25, 27, 28 και 36 ετών, έπαιρναν όλα τα μέτρα προφύλαξης για να μην εντοπίζονται από τους αστυνομικούς. Άλλαζαν ρούχα μετά τις επιθέσεις τους και συνήθιζαν να ψεκάζουν με ειδικό υγρό για να σβήνουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Ο στόχος τους πάντα ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο φρόντιζαν να γνωρίζουν που ήταν τοποθετημένο μετά από παρακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης. με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.