ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/04/2018 08:52 EEST | Updated 21/04/2018 08:59 EEST

Μισθωμένοι εκτελεστές πίσω από τη δολοφονία «Μπούμπη». «Δε θα κλείσει εύκολα ο κύκλος αίματος»

Eurokinissi

Μισθωμένους εκτελεστές «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εκτέλεση με 11 σφαίρες από καλάσνικοφ του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους.

Ο τρόπος δράσης των δύο επιβαινόντων σε αυτοκίνητο παραπέμπει τους αστυνομικούς σε «επαγγελματίες» του είδους, οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να εκτελέσουν το βράδυ της Πέμπτης το «συμβόλαιο» θανάτου σε βάρος του «Μπούμπη» (όπως ήταν το προσωνύμιο του θύματος).

«Πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών και μάλιστα με τον ίδιο μαφιόζικο τρόπο. Οι δράστες άδειασαν το γεμιστήρα του καλάσνικοφ στο θύμα τους. Όπως δηλαδή είχαν κάνει στη δολοφονία Στεφανάκου στο Χαϊδάρι. Ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει δεν θα κλείσει εύκολα», λέει αστυνομική πηγή.

Στην περίπτωση της δολοφονίας Λίτσα οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Είτε ο ένας από τους δύο αποβιβάστηκε και «γάζωσε» τον 45χρονο είτε κατέβασε το παράθυρο του οχήματος και άνοιξε πυρ. Το σίγουρο είναι ότι δεν άφησε πίσω του ίχνη, από τα οποία θα μπορούσε να βρει η ΕΛ.ΑΣ. την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Έτσι, οι Αρχές ποντάρουν στο πληροφοριακό κομμάτι, δηλαδή στον εντοπισμό του κατάλληλου ανθρώπου της νύχτας που θα μπορούσε να δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες.

Ο Λίτσας δεν είχε πάνω του όπλο, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς φαίνεται πως δεν αισθανόταν ότι κινδυνεύει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι θα αναζητηθούν ύποπτοι σε ομάδα της νύχτας που φέρεται να διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» στο χώρο της νύχτας.