ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2019 12:08 EEST

Μαϊάμι: Μηχανικός συνελήφθη για απόπειρα σαμποτάζ αεροσκάφους με 150 επιβάτες

Ηθελε δηλώσει ως υπερωρίες τον χρόνο που θα χρειαζόταν για να το επισκευάσει.

ASSOCIATED PRESS
Αεροσκάφη της American Airlines στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Μηχανικός της American Airlines συνελήφθη την Πέμπτη για απόπειρα σαμποτάζ αεροσκάφους με 150 επιβάτες, το οποίο επρόκειτο να απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαιάμι με προορισμό τις Μπαχάμες.

Ο Αμπντούλ-Ματζίντ Μαρούφ Αχμέντ Αλάνι κατηγορείται ότι στις 17 Ιουλίου προσπάθησε να καταστρέψει το σύστημα ADM, το οποίο μεταδίδει την ταχύτητα και άλλες βασικές πληροφορίες για το αεροσκάφος. 

Την Πέμπτη ο Αλάνι ομολόγησε ότι απέκτησε πρόσβαση στο ADM και τοποθέτησε ένα κομάτι φελιζόλ στο σημείο της σύνδεσής του, το οποίο στη συνέχεια κόλλησε με super glue για να μείνει στην θέση του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την ανάκρισή του, ο Αλάνι είχε θυμώσει επειδή μία διαμάχη μεταξύ των εργαζομένων και της American Airlines του είχε κοστίσει αρκετά χρήματα. Γι′ αυτό τον λόγο, «πείραξε» το αεροσκάφος, ούτως ώστε να δηλώσει ως υπερωρίες τον χρόνο που θα χρειαζόταν για να το επισκευάσει. 

Οταν το αεροπλάνο άρχισε να τροχιοδρομεί στον διάδρομο απογείωσης και οι πιλότοι αύξησαν ταχύτητα, το σύστημα ADM εμφάνισε βλάβη και η απογείωση ακυρώθηκε.

Μηχανικοί της American Airlines εξέτασαν αμέσως το αεροσκάφος και ανακάλυψαν το σαμποτάζ. Ο Αλάνι εντοπίστηκε με την βοήθεια των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και συνελήφθη. 

Πηγή: CNN