ΔΙΕΘΝΕΣ
16/02/2019 21:16 EET | Updated 16/02/2019 21:18 EET

«Μου έλεγαν πως είμαι πόρνη και με εκβίαζαν». Η απίστευτη δράση της συμμορίας που εκφόβιζε γυναίκες στη Γαλλία

Δεκάδες καταγγελίες από γυναίκες που εργάζονταν κυρίως στα media.

AntonioGuillem via Getty Images

Toν εκφοβισμό που υπέστη από μια συμμορία μέσω του διαδικτύου περιγράφει μιλώντας στο BBC η Λέα Λεχέν, μια από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα της ομάδας LOL που δρούσε εναντίον γυναικών στη Γαλλία.

Όπως η ίδια εξηγεί, της έγραφαν πως είναι πόρνη και πως κοιμήθηκε με το αφεντικό της για να πάρει τη δουλειά. «Ήταν σκληρό, άγριο», σχολιάζει η Γαλλίδα δημοσιογράφος.

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα έχει συγκλονίσει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και την τοπική κοινωνία. Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης δεκάδες ακόμα καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η «Συμμορία του LOL» ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές του 2010 ενώ όπως έγινε γνωστό μέλη της είναι και κάποιοι γνωστοί δημοσιογράφοι, διαφημιστές και εργαζόμενοι σε media.

Η ίδια περιγράφει στην κάμερα του BBC πως στην αρχή δεν έδωσε σημασία, ωστόσο κάποια στιγμή όλο αυτό κατέληξε να είναι μια χυδαία παρενόχληση που έγινε εφιάλτης.

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκε και η εφημερίδα Liberation καθώς δύο δημοσιογράφοι της ήταν μέλη της μυστικής ομάδας που στοχοποιούσε γυναίκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφημερίδας, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι ύποπτοι για τη δράση των οποίων η διοίκηση δεν γνώριζε τίποτα.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Σαντούν Ελ Γκάουι, μιας γνωστής στο Παρίσι μπλόγκερ  η οποία απ′ ότι φαίνεται ήταν από τα πρώτα θύματα των δραστών.

Για εκείνη, η παρενόχληση ξεκίνησε το 2013. Για πολύ καιρό δεν τους έδωσε σημασία, όταν όμως αποφάσισε να τους απαντήσει προειδοποιώντας τους πως θα ενημερώσει τις αρχές, δέχτηκε βαρύτατες απειλές.

Η παρενόχληση έφτασε σε σημείο να κάνουν photoshopping μια φωτογραφία της με παγωτό και να βάλουν στη θέση του ένα πέος. Θύμα έπεσε και η αδερφή της.