ΔΙΕΘΝΕΣ
21/02/2019 17:19 EET

Momo challenge: Το viral παιχνίδι που ωθεί νέους στην αυτοκτονία και μοιράζει κατάρες

H «τρομακτική μάγισσα» προσεγγίζει τα παιδιά μέσω What'sApp. Ήδη συνδέονται δύο θάνατοι με το Momo challenge.

Yahoo Magazines PYC

Ένα ακόμη παιχνίδι αυτοκτονίας που ενθαρρύνει τους νέους να βλάψουν τον εαυτό τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να αυτοκτονήσουν αρχίζει να εξαπλώνεται ανησυχητικά στην Ευρώπη, ενώ στην Κολομβία δύο αυτοκτονίες παιδιών συνδέονται με αυτό.

Φόβοι ότι το Momo challenge έχει εισέλθει και στα βρετανικά νοικοκυριά μετά τη μαρτυρία ενός επτάχρονου αγοριού που είπε στους συμμαθητές του ότι ένα πλάσμα που μοιάζει με κούκλα θα το σκοτώσει στον ύπνο του. Η ανήσυχη μητέρα του επτάχρονου μαθητή προειδοποίησε τους γονείς ότι το επικίνδυνο παιχνίδι  έχει εξαπλωθεί στο Μάντσεστερ, μετά από αναφορές ότι ο θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού στην Αργεντινή έχει σχέση με το παιχνίδι.

Το πρόσωπο του momo challenge είναι μια ανατριχιαστική γυναικεία μορφή, που προσεγγίζει παιδιά μέσω του λογαριασμού τους στο WhatsApp και στη συνέχεια τους στέλνει εικόνες και οδηγίες για το πώς να βλάψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η μάγισσα Momo απειλεί ότι αν τα παιδιά δεν κάνουν αυτό που λέει τότε θα τα «καταραστεί».

Le HuffPost

H Momo δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία ειδικών εφέ Link Factory και σχεδιάστηκε από τον Midori Hayashi, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με το παιχνίδι.

Η κούκλα με την τρομακτική όψη παρουσιάστηκε αρχικά στην γκαλερί Vanilla Gallery του Τόκιο με το όνομα Mother Bird.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε γραφτεί σε τοπικά μέσα ότι ένα 12χρονο κορίτσι και 16χρονο αγόρι από την Κολομβία σκοτώθηκαν μετά από παιχνίδι πρόκλησης αυτοκτονίας στο WhatsApp. Μάλιστα, οι τραγικοί θάνατοι συνέβησαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση ανακάλυψαν ότι τα δύο παιδιά γνωρίζονταν μεταξύ τους και ότι το αγόρι σύστησε το Momo Challenge δύο μέρες προτού βρεθούν νεκροί σε διαφορετικά σημεία (το αγόρι βρέθηκε κρεμασμένο στην ντουλάπα του δωματίου του).