Μομοναχία Δένδια-Τσαβούσοβλου στο Twitter. Αναρτήσεις που στάζουν δηλητήριο

Ειρωνεία στην ειρωνεία και καρφί στο καρφί. Βέβαια στην ανάρτηση του τούρκου ΥΠΕΞ δεν έλειπαν και οι προσβολές.
|
Anadolu Agency via Getty Images

Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση σε ειρωνική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απευθυνόταν στον πρώτο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση ανέφερε: ”Αγαπητέ Νίκο, μια φιλική συμβουλή για τη νέα χρονιά-σταμάτα να ζητάς βοήθεια από τους φίλους σου και να τραυματίζεις την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Εύχομαι το 2021 να ’ναι η χρονιά που θα λύσουμε τις διαφορές μας διαπραγματευόμενοι απευθείας, ειλικρινά και σοβαρά”.

Ο κ.Δένδιας απάντησε: «Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», και προσθέτει:

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. ’Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα