ΔΙΕΘΝΕΣ
29/09/2018 13:32 EEST | Updated 29/09/2018 13:36 EEST

Μόνο μην το μάθουν οι Ρώσοι! Βρετανικό πανεπιστήμιο ξεκινά τη Μεγάλη των Κατασκόπων Σχολή

Maartje Van Caspel / EyeEm via Getty Images

Η έννοια του Βρετανού πράκτορα είναι συνυφασμένη με τον Τζέιμς Μποντ. Ντυμένος στην τρίχα, πνευματώδης, ξεσκεπάζει όποιον αποτελεί κίνδυνο για τη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο. Το να είσαι όμως κατάσκοπος αναμένεται να γίνει πολύ πιο εύκολο, καθώς βρετανικό πανεπιστήμιο προσφέρει πτυχίο στη διεθνή κατασκοπεία.
Το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ, ένα από τα πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν στη χώρα, πρόκειται να προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν προπτυχιακό πτυχίο σε θέματα ασφάλειας, πληροφοριών και διαδικτυακών απειλών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today και στη διεύθυνση θα βρίσκεται το πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζούλιαν Ρίτσαρντς.

Ο Ρίτσαρντς πιστεύει ότι τα μαθήματα διεθνών σχέσεων έχουν επικεντρωθεί υπερβολικά στα «δεινά του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και επικρίνει τα δυτικά κράτη.

«Αυτά τα μαθήματα χάνουν ολοένα και περισσότερο την πολυπλοκότητα με την οποία τα κράτη πρέπει να πολεμήσουν την τρομοκρατική απειλή», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος παρακολουθήσει τα μαθήματα του εν λόγω course, μόνο «μυστικός» δεν θα είναι, καθώς τα στοιχεία του θα υπάρχουν στο πανεπιστήμιο όπως και η βεβαίωση ότι παρακολούθησε μαθήματα κατασκοπείας...

(Με πληροφορίες από το russiatoday)