ΔΙΕΘΝΕΣ
07/01/2020 20:01 EET

Μοντέλο έστελνε γυμνές φωτογραφίες επί πληρωμή και μάζεψε χρήματα για τις φωτιές στην Αυστραλία

Το Instagram έκλεισε τον λογαριασμό της.

Twitter

Το τεράστιο ποσό των 620.000 ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις σε τέσσερις ημέρες ένα μοντέλο στο Instagram. Με ποιό τρόπο; Απλά, έστελνε γυμνές φωτογραφίες στους φαν της επί πληρωμή. Η κάθε φωτογραφία κόστιζε δέκα ευρώ. 

Η Κέιλεν Γουόρντ δουλεύει σαν μοντέλο που κάνει κυρίως γυμνές φωτογραφίες από τον Αύγουστο του 2019 και εξήγησε ότι έκανε διακοπές στην Καραϊβική, όταν διάβασε για την καταστροφή στην Αυστραλία κι έπεσε σε κατάθλιψη.

 «Αρχικά, δώρισα 1.000 δολάρια» δήλωσε στον Guardian. «Είχα έναν καλό αριθμό followers εκείνη τη στιγμή, περίπου 30.000 και σκέφτηκα ότι πολλοί από εκείνους θα έκαναν δωρεές για τις φωτιές».

Αν και δεν έχει υπολογίσει ακόμα το ακριβές ποσό, η Γουάρντ πιστεύει ότι θα ξεπεράσει τα 700.000 δολάρια. 

Στο Instagram είχε περίπου 60.000 followers αλλά η πλατφόρμα έκλεισε τον λογαριασμό της όταν έγινε αντιληπτή η διακίνηση γυμνών φωτογραφιών.

Η 20χρονη είχε γίνει μάρτυρας των καταστροφικών πυρκαγιών του 2018 στην βόρεια Καλιφόρνια. «Έχω δει από πρώτο χέρι πως οι φωτιές επηρεάζουν τους ανθρώπους και δεν συγκρίνεται με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Αυστραλία», όπου έχουν μετατραπεί σε στάχτη 8,4 εκατομμύρια εκτάρια γης.