ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/03/2019 13:06 EET | Updated 19/03/2019 13:10 EET

Μοντέλο Netflix: «Πόλεμος» στο τηλεκοντρόλ με Apple, Walt Disney και Warner

Eυγενική «έναρξη εχθροπραξιών» από τον mr Netflix.

Bloomberg via Getty Images

Η Netflix Inc, που αναδείχθηκε σε κυρίαρχη υπηρεσία συνεχούς ροής τηλεοπτικού περιεχομένου στον κόσμο, δεν θα κάνει τις τηλεοπτικές της εκπομπές και ταινίες διαθέσιμες μέσω της επερχόμενης υπηρεσίας βίντεο της Apple Inc., δήλωσε τη Δευτέρα o CΕΟ του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς.

«Προτιμούμε να αφήσουμε τους πελάτες μας να παρακολουθήσουν το περιεχόμενό μας από την υπηρεσία μας», δήλωσε ο Χέιστινγκς στους δημοσιογράφους, στα γραφεία της εταιρείας στο Χόλιγουντ. «Έχουμε επιλέξει να μην ενσωματώσουμε στην υπηρεσία τους», είπε χαρακτηριστικά, διαλύοντας κάθε αμφιβολία.

Mike Blake / Reuters
«Η επιτυχία τους, δεν προεξοφλεί...την επιτυχία», δήλωσε προ ημερών ο ισχυρός άνδρας του Netflix για το μεγάλο εγχείρημα που σχεδιάζει η Apple.

 Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει μια υπηρεσία τηλεοπτικού περιεχομένου και βίντεο, σε μια εκδήλωση στις 25 Μαρτίου 2019. Είναι μια κίνηση που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό για το Netflix και για άλλες πλατφόρμες, που προσφέρουν προγράμματα ψυχαγωγίας μέσω διαδικτύου.

Πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, έχουν πει στο πρακτορείο Reuters, ότι η υπηρεσία της Apple μπορεί να μεταπωλεί - πρακτικά - συνδρομές από τις πλατφόρρμες CBS Corp, Viacom Inc και Starz της Lions Gate Entertainment Corp, μεταξύ άλλων, καθώς και το πρωτότυπο περιεχόμενο που θα παράγει η Apple.

ASSOCIATED PRESS

 Η Walt Disney Co και η Warner Media της AT&T Inc σχεδιάζουν επίσης να προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες ροής τηλεοπτικού περιεχομένου.

Ερωτηθείς για τον διαφαινόμενο, εντεινόμενο ανταγωνισμό, ο Ριντ Χέιστινγκς του Netflix δήλωσε, ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για το Netflix είναι να μην «αποστασιοποιηθεί» από τους αντιπάλους του - αλλά να «παρει μαθήματα» από αυτούς.

AdrianHancu via Getty Images

 «Αυτές είναι καταπληκτικές, μεγάλες, καλά χρηματοδοτούμενες εταιρείες, που καταβάλουν πολύ σημαντικές προσπάθειες», δήλωσε ο Χέιστινγκς. «Θα παρουσιάσουν μερικές σπουδαίες παραγωγές. Θα γίνω ζηλότυπος... Πρόκειται να παρουσιάσουν ορισμένες εξαιρετικές ιδέες. Κι εμείς θα θελήσουμε να δανειστούμε κάποιες από αυτές».

Αλλά...πρόσθεσε: «Θα γίνουν μετά από αυτό μια καλύτερη βιομηχανία, εάν έχουμε μεγάλους ανταγωνιστές.»

Ο Χέιστινγκς δήλωσε επίσης, πως αναμένει ότι το Netflix, όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, θα μπλοκαριστούν στην Κίνα «για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Lisa Bronitt via Getty Images
Εικόνα από τα στούντιο της Universal, της Warner και της Walt Disney στο Λος Άντζελες.