ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2020 16:32 EET

Μόσχα: Ζευγάρι νεαρών σκακιστών πέθαναν από αέριο γέλιου

Ο 27χρονος Ουκρανός είχε δεχτεί επικρίσεις επειδή είχε εκπροσωπήσει τη Ρωσία σε παιχνίδι ενάντια στην Ουκρανία.

BOGDANOVICH/VERNIGORA/FACEBOOK
.

Ένας 27χρονος Ουκρανός πρωταθλητής σκακιού και η κοπέλα του, 18 χρονών, βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στη Μόσχα, όπου φαίνεται πως δηλητηριάστηκαν από αέριο γέλιου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ΜΜΕ μετέδωσαν πως o Στανισλάβ Μπογκντάνοβιτς και η Αλεξάντρα Βερνιγκόρα, επίσης κορυφαία σκακίστρια, βρέθηκαν με μπαλόνια που περιείχαν το αέριο (πρωτοξείδιο του αζώτου). Το συγκεκριμένο αέριο εισπνέεται από μπαλόνια.

 

 

Ρώσοι ερευνητές ανέφεραν τους θανάτους χωρίς να τους κατονομάσουν και είπαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν πρωταθλητής στο speed chess (σκάκι ταχύτητας), ενώ η Βερνιγκόρα ήταν επίσης επαγγελματίας παίκτρια, και σπούδαζε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο Μπογκντάνοβιτς είχε δεχτεί πρόσφατα επικρίσεις επειδή εκπροσώπησε τη Ρωσία σε μια διαδικτυακή παρτίδα σκάκι ενάντια στην Ουκρανία, όπου νίκησε.

 

 

Η ουκρανική αθλητική ιστοσελίδα sport.ua αναφέρεται σε ανάρτηση του ίδιου στο Facebook σχετικά με αυτό, όπου ο ίδιος εμφανίζεται να υποστηρίζει πως το να παίζει για τη Ρωσία είναι καλή επιλογή επαγγελματικά, ότι ζει ως φιλοξενούμενος στη Ρωσία και ότι του φέρονται καλά, καθώς και ότι πρόκειται για τη δική του μικρή συμβολή στον τερματισμό της σύγκρουσης Ρωσίας- Ουκρανίας.