ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/12/2015 06:19 EET | Updated 09/12/2015 06:20 EET

Μουζάλας: Δεν θα ξανασυγκεντρωθούν μετανάστες στην Ειδομένη

Sooc

Διαβεβαίωση ότι δεν θα ξανασυγκεντρωθούν μετανάστες στην Ειδομένη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι για την επιχείρηση «περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή» και ότι θα «τους κρατήσουμε μακριά από αυτό το σημείο».

Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε επίσης την πλατεία Βικτωρίας με τον σταθμό του Μονάχου, όταν μετανάστευαν οι Έλληνες στη Γερμανία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, χαρακτηρίζοντάς την ως «ελεύθερο χώρο και τόπο συγκέντρωσης».

Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους μετανάστες να πηγαίνουν στην πλατεία, γιατί κάθε άνθρωπος που κυκλοφορεί ελεύθερα μπορεί να κυκλοφορεί εκεί. Εκεί αποφασίζουν για τα ταξίδια τους». 

«Από τότε που απομακρύναμε τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας δεν υπάρχουν άλλοι που να έχουν κατασκηνώσει εκεί. Στην πλατεία πηγαίνουν γιατί εκεί είναι τράπεζες και κάνουν ανάληψη χρημάτων» εξήγησε. 

Ο υπουργός τόνισε ότι για την επιχείρηση στην Ειδομένη «περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή. Πριν από έξι μέρες δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια επιχείρηση γιατί υπήρχαν στην περιοχή 3.000 πρόσφυγες. Σήμερα ήταν η κατάλληλη μέρα» σημείωσε.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε επίσης ότι «τους μετανάστες θα τους εγκαταστήσουμε σε χώρους όπου μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη, γιατί δεν έχουμε πολλές οικονομικές δυνατότητες, ενώ πιέζουμε για την επανεκκίνηση των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία ή τις χώρες καταγωγής των μεταναστών».