ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/01/2018 13:12 EET | Updated 07/01/2018 13:21 EET

Μπακογιάννη κατά Μαξίμου για το Σκοπιανό και τα «καραγκιοζιλίκια με τον Καμμένο»

SOOC

Σκληρή κριτική στον τρόπο που χειρίζεται η  κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ έκανε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη και καταφέρθηκε κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κάνοντας λόγο για «τα καραγκιοζιλίκια με τον Καμμένο».

Η κ.Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιόν του. Όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Καμμένος ”τρώει” τις κόκκινες γραμμές του, όπως τρώει το ψωμί του κάθε μέρα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ακολουθήσει, γιατί η καρέκλα της εξουσίας είναι πάρα πολύ γλυκιά και είναι πάρα πολύ δύσκολο να την ξαναδεί, κατόπιν τούτου, ο κ. Καμμένος δεν θα είναι πρόβλημα. Αυτό που ήτανε πρόβλημα και δικαιώθηκε η Ν.Δ. είναι ότι έδινε επί ένα μήνα η κυβέρνηση, δύο διαφορετικά μηνύματα στη διαπραγμάτευση. Κι εμείς μεν στην Ελλάδα γνωρίζουμε ποιος είναι ο υπουργός Αμύνης, στο εξωτερικό όμως, μιλάνε για τον υπουργό Άμυνας, άρα ήταν αδιανόητο ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών να έχουνε δύο διαφορετικές γραμμές. Διότι με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορείς να διαπραγματευτείς. Άρα νομίζω ότι μετά τις τελευταίες του δηλώσεις αυτό το θέμα έληξε...», ανέφερε. 

Συμπλήρωσε δε πως «Θα είναι ολέθριο λάθος εάν η λύση αυτή δεν είναι ολική. Εάν πάμε σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές να λύσουμε τα θέματα, θα είναι τεράστιο λάθος. Θέλω εγκαίρως να προειδοποιήσω την κυβέρνηση ότι όποια λύση διαπραγματεύεται πρέπει να είναι μια λύση στην οποία θα έχουν λυθεί όλα τα θέματα που ταλανίζουν τη σχέση μας με τα Σκόπια όλα τα τελευταία χρόνια».

«Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση όποια διαπραγμάτευση κάνει, την κάνει εν κρυπτώ, με απόλυτη άγνοια του ελληνικού λαού, της ελληνικής βουλής και των κομμάτων που εκπροσωπούνται μέσα σε αυτήν. Είναι θλιβερό αυτό. Διότι η μάχη για την Μακεδονία είναι μια μάχη την οποία δίνουμε όλοι μαζί. Είναι εθνικό το θέμα. Δεν είναι κομματικό. Είναι πρωτίστως ελληνικό θέμα που έχει βαρύνει πάρα πολύ την εξωτερική μας πολιτική. Άρα, κακώς, κατά τη γνώμη μου, ακολουθούν αυτήν την τακτική. Την ακολουθούν μόνο και μόνο επειδή είχαν τα προβλήματα και καραγκιοζιλίκια με τον Καμμένο. Αλλά δεν επιτρέπεται ποτέ, ένα τέτοιο θέμα, να πέσει σε επίπεδο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», κατέληξε. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μια ημέρα νωρίτερα ο κ.Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter στρεφόταν κατά της κ.Μπακογιάννη με αφορμή την κριτική που του ασκεί για το Σκοπιανό.