ΔΙΕΘΝΕΣ
09/10/2019 17:47 EEST | Updated 09/10/2019 18:05 EEST

Μπαρνιέ: Πολύ δύσκολη μια συμφωνία για το Brexit

Ο Γκίντερ Έτινγκερ απορρίπτει το χρονικό όριο του backstop και το βέτο της Βόρειας Ιρλανδίας

KENZO TRIBOUILLARD via Getty Images

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε  πως πιστεύει ότι η επίτευξη συμφωνίας εξόδου με τη Βρετανία είναι «πολύ δύσκολη». «Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε πραγματικά σε θέση να βρούμε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η ΕΕ θα παραμείνει ήρεμη, σε επαγρύπνηση, με σεβασμό και εποικοδομητική. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε ο Μπαρνιέ. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν είναι δυνατή μια συμφωνία, δήλωσε: «Νομίζω ότι η συμφωνία είναι πολύ δύσκολη, αλλά δυνατή». 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, ο Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ότι το backstop στην Ιρλανδία δεν μπορεί να υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς ούτε να κινδυνεύει από το βέτο ενός τρίτου μέρους, όπως θα χαρακτηρίζεται η Βόρεια Ιρλανδία από τη σκοπιά της ΕΕ ύστερα από το Brexit. Η Κομισιόν συμφώνησε σήμερα με την αξιολόγηση του Μπαρνιέ ότι η τελευταία προσφορά της Βρετανίας «δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση», δήλωσε ο Έτινγκερ, ύστερα από την ενημέρωση που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit.

 

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Sponsored Post