Μπεν Άφλεκ για την απεξάρτηση από το αλκοόλ: Παλεύω για μένα και την οικογένειά μου

Ο Μπεν Άφλεκ μιλάει δημόσια μετά από διαμονή 40 ημερών σε κέντρο θεραπείας για τον εθισμό του στο αλκοόλ, την τρίτη του απόπειρα απεξάρτησης από τον εθισμό του.

Η πρώην σύζυγος του Άφλεκ και ηθοποιός Τζένιφερ Γκάρνερ, με την οποία έχουν τρια παιδιά, εθεάθη να πηγαίνει με το αμάξι της τον ηθοποιό σε κέντρο αποκατάστασης στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια τον Αύγουστο.

Την Πέμπτη, ο Άφλεκ δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram ένα σημείωμα για να ευχαριστήσει την οικογένεια, τους φίλους και θαυμαστές για την στήριξή τους, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τη νηφαλιότητά του.

«Αυτή την εβδομάδα ολοκλήρωσα την 40 ημερών διαμονή μου στο κέντρο θεραπείας για την απεξάρτηση από το αλκοόλ. Η στήριξη που έχω λάβει από την οικογένειά μου, τους συναδέρφους και τους θαυμαστές μου, σημαίνει πολλά για μένα, περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Μου έχει δώσει τη δύναμη και στήριξη να μιλήσω για την ασθένειά μου με τους άλλους. Η αντιμετώπιση κάθε ασθένειας είναι μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Εξαιτίας αυτού, ποτέ κανένας δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα εκτός θεραπείας. Είναι δέσμευση, παλεύω για μένα και την οικογένειά μου», έγραψε ο ηθοποιός.

«Τόσοι άνθρωποι έχουν μιλήσει μέσω των social media για τη δική τους πορεία με τον εθισμό. Σε αυτούς, θέλω να πω ένα ευχαριστώ. Η δύναμή σας με εμπνέει και με στηρίζει με τρόπους που δεν πίστευα ότι είναι εφικτό. Βοηθάει να γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Το να ζητάς βοήθεια είναι σημάδι θάρρους, όχι αδυναμία ή αποτυχία. Με αποδοχή, συνεχίζω και είμαι τόσο ευγνώμων σε εκείνους που είναι δίπλα μου. Ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω ένα παράδειγμα στους υπόλοιπους που παλεύουν».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.