Μπλακ άουτ στο Πακιστάν: Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα

Σοβαρή δυσλειτουργία στο εθνικό δίκτυο.
.
.
AKHTAR SOOMRO via REUTERS

Αντιμέτωπο με εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα βρέθηκε το Πακιστάν νωρίς το πρωί εξαιτίας σοβαρής δυσλειτουργίας στο εθνικό δίκτυο, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Ενέργειας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 07:34 (σ.σ. τοπική ώρα· 04:34 ώρα Ελλάδας), το εθνικό δίκτυο υπέστη απώλεια συχνότητας, η οποία προκάλεσε σοβαρή βλάβη. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του συστήματος», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πρακτικά όλες τις μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους στο Καράτσι, στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στη Λαχώρη και στην Πεσάβαρ.

Διακύμανση συχνότητας καταγράφηκε στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάμεσα στις πόλεις Τζαμσόρο και Νταντού, όταν τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα το πρωί, είπε ο υπουργός Ενέργειας Χούραμ Ντασταγκίρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo.

«Υπήρξε διακύμανση της τάσης και τα συστήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας ένα προς ένα. Δεν πρόκειται για μείζονα κρίση», διαβεβαίωσε ο κ. Ντασταγκίρ.

Η λειτουργία ορισμένων τοπικών δικτύων ήδη αποκαταστάθηκε, πρόσθεσε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Πήγαινε στην αρχική σελίδα