ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/08/2020 12:05 EEST

Πάρτυ στη Μύκονο και «έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. σε βίλα - Αστυνομικοί με πολιτικά στο νησί των ανέμων

Υπάρχουν ακόμα πολίτες που αδιαφορούν και δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα μέτρα.

NurPhoto via Getty Images
(Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)

Παρά τις συστάσεις των ειδικών και τους προειδοποιήσεις ότι τα πάρτι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα πολίτες που αδιαφορούν και δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Χθες, Δευτέρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο γιατί διοργάνωσε πάρτυ σε βίλα στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μουσική ήταν στη διαπασών με αποτέλεσμα το πάρτυ να γίνει γρήγορα αντιληπτό. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο πολυτελές σπίτι και «χάλασαν» τα... σχέδια των διοργανωτών. Ο συλληφθείς κατηγορείται για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο νησί των ανέμων και τις επόμενες ημέρες, ακόμα και από αστυνομικούς με πολιτικά. Την ίδια ημέρα, μπήκε λουκέτο σε κατάστημα της Μυκόνου, στο οποίο παρατηρήθηκε συνωστισμός πελατών.

Παράλληλα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η Αστυνομία τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν γίνει συνολικά 59.211 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 17 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφάνειας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών), 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη, 432 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

Στην Αττική 91, 74 στη Θεσσαλονίκη, 44 στην Κεντρική Μακεδονία, 33 στη Θεσσαλία, 26 στην Ήπειρο, 25 στην Κρήτη, 24 στην Πελοπόννησο, 22 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 18 στο Βόρειο Αιγαίο, 16 στο Νότιο Αιγαίο, 16 στα Ιόνια Νησιά και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 127 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις, ενώ αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε τρία καταστήματα στην Τήνο και ένα στη Μύκονο.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

Στην Κέα 11 έλεγχοι, με 7 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, στην Τήνο 24 έλεγχοι, με 3 παραβάσεις για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας) και 1 για μη χρήση μάσκας, στη Μύκονο 9 έλεγχοι, με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας), στη Μήλο 30 έλεγχοι, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, στην Πάρο 14 έλεγχοι, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας, στη Νάξο 23 έλεγχοι, στην Ίο 14 έλεγχοι και στη Σαντορίνη 2 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost