ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/04/2018 16:53 EEST

«Να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός»: Κατακραυγή για πρόταση δημοτικού συμβούλου στην Κρήτη

SOPA Images via Getty Images

Την πρόταση να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός, καθώς «όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση», έκανε δημοτικός σύμβουλος στο Ρέθυμνο της Κρήτης, προκαλώντας έντονη κατακραυγή και αντιδράσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Ρεθεμνιώτικων Νέων», ο Κωστής Πολοπετράκης, δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή , μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε τα εξής: «Πρέπει ν′ απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν′ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα. Πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».

Ωστόσο, η θέση του κ. Πολοπετράκη καταδικάστηκε άμεσα από τον επικεφαλής της παράταξής του, Μιχάλη Ανδρουλάκη, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη και ότι εκτός παράταξης τον κ. Πολοπετράκη.

Η είδηση με την τοποθέτηση του κ. Πολοπετράκη έχει κυκλοφορήσει σε αρκετά, κρητικά και μη, διαδικτυακά ΜΜΕ, προκαλώντας έντονα αρνητικά σχόλια και κριτική.