22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
11/01/2020 14:41 EET

ΝΑSA: Ανακάλυψε τους πιο μακρινούς γαλαξίες που είναι μέσα σε φυσαλίδες

Δείτε το σχετικό βίντεο.

ASSOCIATED PRESS

Τρεις νέους γαλαξίες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε τεράστιες φυσαλίδες ύλης φαίνεται πως ανακάλυψε η NASA, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα.

Η τριάδα των γαλαξιών ονομάζεται EGS77 και χρονολογείται πριν από περίπου 680 εκατομμύρια χρόνια.

Ενας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Τζέιμς Ρόαντς του Goddard Space Flight Center της NASA δήλωσε πως «το εύρημα είναι η πρώτη ομάδα Γαλαξιών που ανακαλύφθηκε στην πράξη της εκκαθάρισης αυτής της κοσμικής ομίχλης».

Επικεφαλής της NASA παρουσίασε τρισδιάστατο βίντεο με σκοπό να δώσει σε όλους να κατανοήσουν την μεγάλη ανακάλυψη.

Αμέσως μετά την μεγάλη έκρηξη, η μορφή του σύμπαντος έμοιαζε με μια παχιά, θολή και πυκνή μάζα που αποτελούνταν από άτομα υδρογόνου και σχεδόν εξ′ ολοκλήρου φως.

«Σκεφτείτε τον πάγο που λιώνει στην κορυφή μιας λίμνης την άνοιξη», εξήγησε ο ίδιος που παρουσίασε και την σχετική αναπαράσταση.

Οι τρεις γαλαξίες απέχουν περίπου 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός από την γη, ενώ περιβάλλονται από τρεις αλληλεπικαλυπτόμενες φυσαλίδες κοσμικού πλάσματος, οι οποίες μάλιστα απομακρύνουν την ομίχλη καιαφήνουν το φως να διαχέεται μέσα και έξω, καταλήγοντας στην κοσμική σκοτεινή εποχή.

Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι πιστεύουν πως έχουν ανιχνεύσει τρεις από τις φυσαλίδες καθαρισμού ομίχλης που «εργάζονται σκληρά» και αναδιαμορφώνουν το σύμπαν τόσο μακριά από την γη.

 

(Με πληροφορίες από RT)