ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2020 17:56 EEST | Updated 27/05/2020 19:00 EEST

NASA-Space X: Πώς θα δείτε live την ιστορική εκτόξευση

Η τηλεοπτική κάλυψη ξεκινάει στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος και η εκτόξευση αναμένεται στις 11.30 μ.μ.

ASSOCIATED PRESS

Η NASA και η SpaceX ετοιμάζονται για την πρώτη εκτόξευση επανδρωμένης πτήσης από αμερικανικό έδαφος με αμερικανικό πύραυλο από το 2011.

Ολος ο πλανήτης ανυπομονεί να δει τους αστροναύτες Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ να ξεκινούν το ταξίδι τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου.

ASSOCIATED PRESS

Θα βρίσκονται σε μια κάψουλα Crew Dragon - και θα εκτοξευτούν στο διάστημα από έναν πύραυλο Falcon 9 που κατασκευάστηκε από την SpaceX του Ελον Μάσκ.

Πότε ξεκινάει και πώς θα την δείτε live

Η εκτόξευση αναμένεται να ξεκινήσει στις Τετάρτη στις 4.33 μ.μ. τοπική ώρα, από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NΑSA, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Αυτό σημαίνει, 11.33 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

ASSOCIATED PRESS

 

Η NASA την μεταδίδει ζωντανά στο Nasa TV, το οποίο είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στο YouTube.

Για να μην ψάχνετε, απλά πατήστε play στον παρακάτω live σύνδεσμο.

Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας, οπότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, τις συνεντεύξεις και πολλά άλλα πριν από τη μεγάλη στιγμή στις 11.30 μ.μ.

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η αποστολή

Η αποστολή, γνωστή ως Demo-2, θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να στείλουν για μια ακόμη φορά ανθρώπους της στο διάστημα, αντί να πληρώνουν τη Ρωσία για να χρησιμοποιούν τους πυραύλους, τις κάψουλες και τις εγκαταστάσεις της, όπως συνέβαινε τα τελευταία εννέα χρόνια.

22ος ΑΙΩΝΑΣ: TAΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ HUFFPOST 

Σύμφωνα με τη NASA, αυτή είναι μια «αποστολή επίδειξης» για να δείξει την ικανότητα της SpaceX να μεταφέρει αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό και να πίσω με ασφάλεια.

Αυτό, εξάλλου, είναι το τελευταίο σημαντικό βήμα που απαιτείται από την κάψουλα της SpaceX, το Crew Dragon, για να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση από τη NASA για πιο μακροπρόθεσμες επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.