Ναύλωση πλοίου για την επιστροφή Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί την Ιταλία

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον ιταλό Υπ.Εξωτερικών. Σε ανοιχτή γραμμή και με Βόρεια Μακεδονία.
Πλοίο υπό ελληνική σημαία στο λιμάνι της Ανκόνα της Ιταλίας.
Πλοίο υπό ελληνική σημαία στο λιμάνι της Ανκόνα της Ιταλίας.
NurPhoto via Getty Images

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο είχε, σύμφωνε με πληροφορίες ο έλληνας υπουργός, Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ο οποίος και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της χώρα μας στη φίλη και γείτονα Ιταλία.

Ο κ.Δένδιας διαβεβαίωσε επίσης τον ομόλογό του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος ενώ διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο υπουργοί συμφωνήθηκε να εργαστούν για την διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες.

Σχετικώς, συμφωνήθηκε όπως, μεταξύ άλλων, προχωρήσει η ναύλωση πλοίου προκειμένου πραγματοποιηθεί επιστροφή ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία μέσω του λιμένος της Ανκόνα, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί και πτήση της Alitalia για τον επαναπατρισμό ιταλών από την Αθήνα.

Ο κ.Δένδιας ήρθε επίσης σε επικοινωνία με τον ομόλογό του της Βορείου Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να είναι σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου διευκολυνθούν διαδικασίες για επαναπατρισμό πολιτών, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στο μεταξύ αεροπορικώς επέστρεψαν το βράδυ της Πέμπτης οι αποκλεισμένοι στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας, 13 Έλληνες αυτοκινητιστές.

Οι Έλληνες πολίτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι όταν οι μπάρες στο τουρκικό τελωνείο έκλεισαν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Ο Έλληνας Πρόξενος από το Ερμπίλ βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή τους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα