ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/09/2018 22:19 EEST | Updated 03/09/2018 23:58 EEST

ΝΔ: Ας δώσει εντολή ο Τσίπρας να συλλάβουν τη Σοφία Ζαχαράκη. Απάντηση Γεροβασίλη

EUROKINISSI/

Αυτή την ώρα λήγει το χρονικό περιθώριο που προβλέπεται για σύλληψη της Σοφίας Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου. 

Θερμό επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την απαίτηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ, μετά από δηλώσεις της.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ ο πρόεδρος του Κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Η απάντηση Γεροβασίλη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν δυο φορές απόψε στα γραφεία της ΝΔ, αναζητώντας τη Σοφία Ζαχαράκη, στις 18:00 και στις 20:00. Εκείνη την ώρα δεν την βρήκαν και ακολούθησε η παρέμβαση και τα τηλεφωνήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η ΝΔ ανέφερε:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ′ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

 

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)