ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/10/2018 12:55 EET

Εκτός φυλακής για έξι ημέρες με άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Eurokinissi

Εκτός φυλακών βρίσκεται από την Κυριακή ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας που έλαβε νέα άδεια εξόδου του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου έχει μεταφερθεί και κρατείται εδώ και λίγους μήνες.

Ο βαρυποινίτης της «17 Νοέμβρη» είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στο σωφροντιστικό κατάστημα την Παρασκευή το πρωί, καθώς εγκρίθηκε το αίτημα του για ολιγοήμερη άδεια εξόδου από το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Βόλου.

Η άδεια που εγκρίθηκε στον Κουφοντίνα αφορά διάστημα εξόδου τεσσάρων ημερών στο οποίο προστίθενται και δύο ημέρες οδοιπορικά για την μετακίνηση του από τον Βόλο στο σπίτι του στον Βαρνάβα και αντιστρόφως.

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου στις 3 Αυγούστου - εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης - με το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντά πως η μεταγωγή αυτή εντασσόταν στο σχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, για μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και ως εκ τούτου όλοι οι ισοβίτες σιγά σιγά θα απομακρύνονταν.

Οι άδειες στον εκτελεστή της 17Ν έχουν προκαλέσει, πέρα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, και αντιδράσεις από πλευράς ΗΠΑ και Τουρκίας, πολίτες των οποίων συμπεριλαμβάνονταν στα θύματα της 17Ν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post