Νέα αναδιπλούμενα smartphones από τη Samsung

Επιδιώκει ηγετική θέση σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.
|
.
.
Kim Hong-Ji via REUTERS

Η Samsung Electronics παρουσίασε τα νεότερα high-end αναδιπλούμενα smartphones της την Τετάρτη, διατηρώντας τις τιμές στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι σε μια απόπειρα να εδραιώσει την ηγετική της θέση σε μια επεκτεινόμενη niche αγορά.

Η εταιρεία παρουσίασε το clamshell Galaxy Z Flip4 στα 999,99 δολάρια και το 5G enabled Galaxy Z Fold4 με κύρια οθόνη των 7,6 ιντσών σε τιμές που αρχίζουν από τα 1.799,99 δολάρια στις ΗΠΑ- τις ίδιες τιμές στις οποίες είχαν λανσαριστεί τα περσινά μοντέλα.

«Μετατρέψαμε επιτυχώς αυτή την κατηγορία από ένα ριζοσπαστικό project σε μια σειρά mainstream συσκευών τις οποίες απολαμβάνουν εκατομμύρια παγκοσμίως» είπε ο ΤΜ Ροχ, πρόεδρος και επικεφαλής mobile experience στη Samsung Electronics.

.
.
Samsung

Τα Galaxy Z Flip4 και Z Fold4, καθώς και τα πιο πρόσφατα ακουστικά τους, Galaxy Buds2 Pro, θα είναι γενικώς διαθέσιμα από τις 26 Αυγούστου σε επιλεγμένες περιοχές όπως οι ΗΠΑ, τμήματα της Ευρώπης και η Νότια Κορέα.

Η Counterpoint Research προέβλεψε πως οι διαθέσεις αναδιπλούμενων smartphones παγκοσμίως θα αυξηθούν στα 16 εκατομμύρια μονάδες φέτος, μόλις 1,2% από τις 1,36 δισ. διαθέσεις smartphones που έχουν προβλεφθεί, μα σε κάθε περίπτωση άλμα από τα 9 εκατομμύρια αναδιπλούμενα που είχαν διατεθεί πέρυσι.

.
.
Samsung

Αν και η αγορά smartphones στο σύνολό της φαίνεται να συρρικνώνεται φέτος καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα, τα αναδιπλούμενα είναι πιθανόν να τα πάνε καλύτερα, καθώς η το «περίεργο» σχήμα τους, η μεγάλη οθόνη και η φορητότητά τους προσελκύουν ενδιαφέρον, είπαν αναλυτές.

Η Samsung κατείχε μερίδιο 62% στα αναδιπλούμενα smartphones στο πρώτο ήμισυ του 2022, με τη Huawei να ακολουθεί στο 16% και την Oppo στο 3%. Η Counterpoint προέβλεψε πως το μερίδιο της Samsung στο δεύτερο ήμισυ θα είναι γύρω στο 80% μετά τις νέες κυκλοφορίες.

Η Samsung λέει ότι επιδιώκει οι πωλήσεις αναδιπλούμενων τηλεφώνων της να ξεπεράσουν αυτές του προηγούμενου smartphone- «ναυαρχίδας» της, Galaxy Note, στο δεύτερο εξάμηνο.

Το Samsung Galaxy Z Flip4 επιτρέπει στον χρήστη να τραβά λήψεις σε οποιαδήποτε γωνία, ενώ υπάρχει το Quick Shot για φωτογραφίες/ selfie χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει το τηλέφωνό του. Διαθέτει επίσης αναβαθμισμένες κάμερες.

.
.
Samsung

Το Samsung Galaxy Z Fold4 διαθέτει οθόνη Dynamic AMOLED 7,6 ιντσών, και «διαισθητική» νέα γραμμή εργασιών για πρόσβαση σε εφαρμογές με μία απλή σάρωση. Επίσης η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες, με ελαχιστοποιημένα πλαίσια και μια κάμερα κρυμμένη κάτω από την οθόνη, για προβολή ταινιών και παιχνίδια χωρίς περισπασμούς.

.
.
Samsung

Με επιπλέον πληροφορίες από Reuters