ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/03/2018 10:18 EET

Νέα χτυπήματα σε ΑΤΜ, σε Γλυφάδα και Μενίδι

Cathal McNaughton / Reuters

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον τρεις συμμορίες ληστών των ΑΤΜ, ωστόσο, φαίνεται πως η μέθοδος Plofkraak (διοχέτευση αερίου και πρόκληση έκρηξης) έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη.

Ομάδα αγνώστων, λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, «χτύπησε» αυτή τη φορά σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Γλυφάδας, στον εξωτερικό χώρο του οποίου βρίσκονται τρία μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών.

Η εικόνα του καταστήματος, που βρίσκεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, θυμίζει... βομβαρδισμένο τοπίο καθώς οι δράστες παροχέτευσαν αέριο, προκάλεσαν σπινθήρα και έγινε έκρηξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφεραν «ανοίξουν» μόνο ένα από τα τρία ΑΤΜ, ενώ αμέσως μετά την έκρηξη, πήραν τα ειδικά κουτιά με τα χρήματα και αφού επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο απομακρύνθηκαν.

Μία άλλη ομάδα ληστών «χτύπησε» τα ξημερώματα και στην περιοχή του Μενιδίου, προκαλώντας έκρηξη σε ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από το ΚΕΠ Μενιδίου.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 03:30, στην Φιλαδέλφειας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν και μια φιάλη προπανίου.