ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2018 16:18 EEST | Updated 30/03/2018 16:26 EEST

Νέα δοκιμή εκτόξευσης του καινούριου ρωσικού βαρέος διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat

Βίντεο στο οποίο φαίνεται η δεύτερη δοκιμή εκτόξευσης του νέου, βαρέος διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), υπό την ονομασία Sarmat, δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρει το RT, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο η δοκιμή, που έλαβε χώρα στο κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στη βορειοδυτική Ρωσία, ήταν επιτυχής. Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, επιβεβαιώθηκαν οι επιδόσεις του Sarmat- πύραυλος που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, προς αντικατάσταση του Voevoda της σοβιετικής περιόδου (ΝΑΤΟϊκός προσδιορισμός SATAN- Σατανάς-και ως εκ τούτου, ο προσδιορισμός του νέου πυραύλου είναι SATAN 2)- στα στάδια προ της πτήσης και στην πρώιμη φάση της πτήσης. Στο βίντεο εμφανίζεται ο πύραυλος, βαμμένος σε άσπρα και μαύρα χρώματα, να εκτοξεύεται από ένα υπόγειο σιλό, να βάζει μπροστά τους κινητήρες του και να ανυψώνεται.

 

 

Ο Sarmat ήταν μεταξύ των όπλων που είχε ανακοινώσει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στα τέλη του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, πρόκειται για έναν διηπειρωτικό πύραυλο που πρακτικά δεν έχει περιορισμούς εμβέλειας και είναι ικανός να πλήξει στόχους οπουδήποτε στον πλανήτη. Η έναρξη της μαζικής παραγωγής του αναμένεται να αρχίσει το 2019 ή το 2020.