ΔΙΕΘΝΕΣ
23/05/2019 16:54 EEST

Νέα Υόρκη: 33 χρόνια στην φυλακή για έναν φόνο που ποτέ δεν διέπραξε

Η αστυνομία τον είχε ξυλοκοπήσει αναγκάζοντας τον να υπογράψει μία ομολογία που ποτέ δεν είχε διαβάσει.

ASSOCIATED PRESS

Για τέσσερις δεκαετίες ο Κιθ Μπους επέμενε πως είχε καταδικαστεί για ένα φόνο που δεν είχε διαπράξει. Τον στραγγαλισμό μιας 14χρονης στο Μπέλπορτ της Νέας Υόρκης. Υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια πως η αστυνομία τον είχε ξυλοκοπήσει και τον είχε αναγκάσει να υπογράψει μία ομολογία που ποτέ δεν είχε διαβάσει.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η The New York Times, kατά την διάρκεια της κράτησης του, συνεργάστηκε με την δικηγόρο Αντέλ Μπέρνχαρντ,  από την νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Πέις, στην Νέα Υόρκη, η οποία και έφερε στο φως  αρχεία - στοιχεία που αποδείκνυαν πως ο Μπους δεν είχε δικαστεί με τις σωστές - νόμιμες διαδικασίες. Αν και αποφυλακίστηκε υπό όρους, εκείνος συνέχισε να μάχεται με σκοπό να καθαρίσει το όνομα του από την υπόθεση.

Την Τετάρτη 21 Μαϊου, 44 χρόνια μετά την σύλληψη του, ο Κιθ Μπους απαλλάχθηκε από το περιφερειακό δικαστήριο της επαρχίας του Σάφοκ, στο Ρίβερχεντ του Λονγκ Αιλαντ.

Ο εισαγγελέας της έδρας Τίμοθι Σίνι, ζήτησε από τον δικαστή να αποσύρει την καταδίκη καθώς η πολιτική αγωγή απέκρυψε από την υπεράσπιση πως η αστυνομία είχε ανακρίνει και δεύτερο πιθανό ένοχο.

«Δεν μπορώ να σας δώσω αυτό που σας πήραν την δεκαετία του 1970, αυτό που μπορώ να σας αποκαταστήσω σήμερα είναι το τεκμήριο της αθωότητας», ήταν τα λόγια του δικαστή Αντονι Σενφτ του νεώτερου, στον Μπους.

Πηγή: The New York Times