ΔΙΕΘΝΕΣ
28/07/2019 18:00 EEST | Updated 28/07/2019 18:05 EEST

Νέα Υόρκη: Δίδυμα 11 μηνών πέθαναν στο αυτοκίνητο που τα ξέχασε ο πατέρας τους

Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν είναι ένοχος.

Youtube/KVOA-TV

Ενας Αμερικανός, του οποίου τα δίδυμα παιδιά ηλικίας μόλις 11 μηνών βρήκαν τραγικό θάνατο αφού τα ξέχασε κλειδωμένα μέσα στο αυτοκίνητό του για ώρες, δήλωσε στην αστυνομία ότι «σκότωσα τα μωρά μου».

Ο Χουάν Ροντρίγκεζ, 39 ετών, υποστηρίζει πως νόμιζε ότι τα είχε αφήσει σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας στη Νέα Υόρκη, προτού πάει στη δουλειά του στο νοσοκομείο την Παρασκευή το πρωί, γράφει το Skynews.

Αλλά τα δίδυμα έμειναν στο αυτοκίνητο για περίπου οκτώ ώρες, όταν η θερμοκρασία στο Μπρονξ ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ροντρίγκεζ, κοινωνικός λειτουργός στο επάγγελμα, έκλαιγε στο δικαστήριο  καθώς παραπονέθηκε ότι δεν ήταν ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται (ανθρωποκτονία μετά από εγκληματική αμέλεια και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο).

Το Σάββατο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων και αναμένεται να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο την 1η Αυγούστου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Ροντρίγκεζ είχε σταθμεύσει το ασημένιο Honda Accord με τα δίδυμα παιδιά του - τον Φοίνιξ και τη Λούνα - στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου  περίπου στις 8 το πρωί.

O ίδιος επέστρεψε στο όχημά του περίπου στις 4 μ.μ. μετά την ολοκλήρωση της εργασίας του και συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά ήταν μέσα. Αμφότερα ήταν ήδη νεκρά.Για κακή του τύχη το όχημα είχε σκούρα παράθυρα, οπότε ήταν σχεδόν αδύνατο κανείς να παρατηρήσει ότι τα παιδιά ήταν εκεί.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είπε στην αστυνομία: «Επαθα μπλακαουτ. Τα μωρά μου είναι νεκρά, σκότωσα τα μωρά μου».

Ο δικηγόρος του δήλωσε: «Ο πελάτης μου είναι απαρηγόρητος. Εχει βυθιστεί στη θλίψη και είναι έτσι για αρκετό χρονικό διάστημα και ανησυχώ για την ψυχική υγεία του».

Οι θάνατοι αυτοί έρχονται μετά το καύσωνα της περασμένης εβδομάδας, γεγονός που ώθησε τους αξιωματούχους να προειδοποιήσουν τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το kidsandcars.org, φέτος έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι μόνο στις ΗΠΑ από τις 16 Ιουλίου.

Πηγή: Skynews