Το «χειρότερο διαμέρισμα» της Ν. Υόρκης, γίνεται viral στο TikTok

Με υπέροχο μπάνιο.

Η Νέα Υόρκη θα μπορούσε κανείς να πει πως δεν είναι και η πιο φτηνή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς. Αστειεουόμαστε, όπως είναι φυσικό. Για την ακρίβεια, είναι από τις πιο ακριβές και το κόστος ζωής απλησίαστο. Χωρίς σοβαρό μηνιαίο εισόδημα, «ψάξε αλλού» είναι η φράση.

Αυτό καθορίζει άλλωστε και την κτηματομεσητική αγορά με τα ενοίκια να έχουν ξεφύγει σε νούμερα δυσθεώρητα.

Πρόσφατα τον γύρω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα του TikTok, κάνει ένα διαμέρισμα στο Γκρίνιτς Βίλατζ. Συγχωρέστε μας, λάθος. Οχι διαμέρισμα, μία ντουλάπα καλύτερα.

Ο μεσίτης Κάμερον Νόουλτον ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok δύο βίντεο που καταγράφει «όλους» τους χώρους εν είδει επίδειξης για επίδοξους ενοικιαστές. Μάλιστα δεν παραλείπει να προσθέσει και σχόλιο με τίτλο, «Το χειρότερο διαμέρισμα που έχω δει».

Στο πρώτο βίντεο το οποίο με το που ανέβηκε στον λογαρισμό του είχε 20.5 εκατομμύρια views, ο Κάμερον Νόουλτον ανοίγει την πόρτα του διαμερίσματος για να δείξει έναν στενό χώρο διαβίωσης που «διπλασιάζεται» ως υπνοδωμάτιο. Στην συνέχεια γυρίζει την κάμερα και ω του θαύματος δεν υπάρχει ηλεκτρική κουζίνα παρά μόνο ένα μικρό ψυγείο. Υπάρχει όμως μία μικρή, το τονίζουμε αυτό, ντουλάπα. Μία τον αριθμό. Άλλωστε και να θέλαμε δεύτερη, δεν χωράει.

Όλα ωραία θα μπορούσαμε να πούμε, με μία δόση χιούμορ. Ξεχάσαμε κάτι, θα αναρωτηθεί κανείς. Α! Το μπάνιο, δεν είδαμε. Και ούτε πρόκειται, αφού δεν υπάρχει.

Στο δεύτερο βίντεο, με 2.6 εκατομμύρια views, ο Κάμερον Νόουλτον, εξηγεί πως το μπάνιο είναι στο βάθος του διαδρόμου, έξω από το διαμέρισμα, χωρισμένο σε δύο χώρους. Το ντους και την τουαλέτα, που χρειάζεται κανείς κλειδί για να μπεί, για λόγους «ασφαλείας». Σημειώνει μάλιστα πως στην τουαλέτα δεν υπάρχει νιπτήρας. Και ναι, μιλάμε για κοινό μπάνιο-τουαλέτα που εξυπηρετί όλο τον όροφο.

Καί όπως πολύ εύστοχα σχολιάζει κάποιος χρήστης στο TikTok, «Η τουαλέτα στο πιο κοντινό Starbucks, απέχει τρία οικοδομικά τετράγωνα». Και συπμληρώνει: «Αυτό δεν είναι διαμέρισμα, είναι θάλαμος».

Ένας άλλος χρήστης προθέτει με χίουμορ, πάντα, «Με άλλα λόγια νοικιάζεις ντουλάπα».

Όπως εξηγεί ο Κάμερο Νόουλτον, «Στην αρχή με έπιασαν τα γέλια, αφού κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά από την τιμή που ζητούσε ο ιδιοκτήτης».

Να σημειωθεί πως το Γκρίνιτς Βίλατζ είναι μία από τις ακριβότερες και πιο όμορφες γειτονιές του Μανχάταν, με το διαμέρισμα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Ουάσιγκτον, (Washington Square Park).

Πρόκειται μάλιστα για «ευήλιο» διαμέρισμα, αφού έχει αρκετό φως. Ναι, ευάερο δεν θα το λέγαμε.

Όσο γαι τις τιμές των ενοικίων στο Μανχάταν, αυτές προ κορονοϊού κυμαίνονταν στα 3.500 δολάρια (2.900 ευρώ), ενώ σήμερα έχουν πέσει στα 2.776 δολάρια (2.300 ευρώ).

Πηγή: Insider.com