ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/12/2017 17:48 EET | Updated 10/12/2017 22:52 EET

Αίσιο τέλος για τους ορειβάτες στον Όλυμπο

DEA / ARCHIVIO J. LANGE via Getty Images

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο τραυματισμένων ορειβατών στον Όλυμπο, καθώς διακομίζονται στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 49χρονος νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ο δεύτερος, 65χρονος τελικά, όπως προέκυψε επίσημα και όχι 55χρονος -όπως αναφέρθηκε σε νωρίτερο τηλεγράφημα- λίγο μετά τις 10 το βράδυ αφίχθηκε στο καταφύγιο Πριόνια και με ασθενοφόρο μεταφέρεται και αυτός στο προαναφερόμενο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το σημερινό περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από έναν φίλο των δύο τραυματισμένων ορειβατών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι δύο τραυματίες, όπως από νωρίς γνωστοποιήθηκε, φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά, ενώ το συμβάν έγινε κοντά στη θέση Λιβαδάκι και συγκεκριμένα στην περιοχή «Κόψη Πάγος». Τονίζεται ότι η προαναφερόμενη θέση απέχει από το καταφύγιο Πριόνια 3,5 ώρες πεζοπορίας.

Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.