Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Ντομίνγκο - Παραιτήθηκε από την Οπερα του Λος Αντζελες

Ηταν γενικός διευθυντής της από το 2003.
Shannon Stapleton / Reuters

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο υπέβαλε την παραίτησή του από γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες σε βάρος του για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά, δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει το έργο του.

«Οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον μου στον Τύπο δημιούργησαν ένα κλίμα στο οποίο υπονομεύεται η ικανότητά μου να υπηρετήσω αυτόν τον Θίασο που αγαπώ τόσο πολύ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο διάσημος τενόρος.

«Καθώς θα συνεχίσω να εργάζομαι για να καθαρίσω το όνομά μου, αποφάσισα ότι είναι προς το συμφέρον της Όπερας του Λος Άντζελες να παραιτηθώ από γενικός διευθυντής και να αποσυρθώ από τις μελλοντικές προγραμματισμένες παραστάσεις μου επί του παρόντος», πρόσθεσε.

Περισσότερες από 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί και άλλες εργαζόμενες στην Όπερα κατήγγειλαν πρόσφατα ότι ήταν μάρτυρες ή βίωσαν την απρεπή συμπεριφορά του Ντομίνγκο απέναντι στις γυναίκες, σε διάφορες όπερες, τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο 78χρονος τενόρος αμφισβητεί τις καταγγελίες αλλά τον Αύγουστο η Όπερα του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα. Προς το παρόν δεν έχει δημοσιοποιήσει τυχόν ευρήματα. Ο Ντομίνγκο ήταν γενικός διευθυντής της από το 2003.

Στη δική της ανακοίνωση, η Όπερα χαρακτήρισε τον Ισπανό τενόρο «Εναν εξαιρετικά ταλαντούχο καλλιτέχνη και κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία και την ανάπτυξή της».

Τον περασμένο μήνα ο Ντομίνγκο αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από την παράσταση του Μάκβεθ στη, Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και δήλωσε ότι δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ