Νέα ισραηλινή στρατιωτική τεχνολογία επιτρέπει στους στρατιώτες να βλέπουν μέσα από τοίχους

Βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.
.
.
Camero-Tech

Ερευνητές στρατιωτικής τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει ένα νέο σύστημα απεικόνισης που θα επιτρέπει στους στρατιώτες να βλέπουν και να ανιχνεύουν ζωντανά άτομα καθώς και άψυχα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από τοίχους μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η τεχνολογία - που ονομάζεται Xaver 1000 - αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία λύσεων απεικόνισης Camero-Tech. Το προϊόν νέας γενιάς δημιουργήθηκε για να προσφέρει στις ένοπλες δυνάμεις, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου κ.α την ικανότητα να εκτελούν τα καθήκοντά τους πιο αποτελεσματικά από ποτέ πριν.

Το Xaver 1000 χρησιμοποιεί ένα σύστημα ζωντανής παρακολούθησης βασισμένο σε AI που λειτουργεί παράλληλα με την ειδική τεχνολογία «See-Through-The-Wall» της Camero-Tech, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να «βλέπουν» άτομα ή στατικά αντικείμενα πίσω από τοίχους και εμπόδια.

.
.
Camero-Tech

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το σύστημα μπορεί να πει στους χρήστες το ύψος των αντικειμένων και αν το αντικείμενο ένα ζωντανό ή όχι. Επίσης μπορεί να προσδιορίσει αν είναι ενήλικας, παιδί ή ζώο, κάτι που θα δώσει στους χειριστές ένα πρόσθετο πλεονέκτημα στον εντοπισμό των σωστών στόχων όταν βρίσκονται σε υπηρεσία.

Η συσκευή λειτουργεί από έναν μόνο χρήστη με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού και μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας οθόνης αφής 10,1 ιντσών. Υπάρχουν επίσης εύχρηστα μενού, ενσωματωμένη εγγραφή δεδομένων και επιλογές αναπαραγωγής για νεκροτομές και απολογισμούς αποστολής.

Το σύστημα Xaver 1000 θα είναι διαθέσιμο μόνο στον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: Μashable