ΔΙΕΘΝΕΣ
10/01/2020 18:26 EET | Updated 10/01/2020 18:52 EET

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο Ιράν

Λόγω της πυραυλικής επίθεσης εναντίον βάσεων στο Ιράκ.

Reuters
.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν επιπρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν, λόγω της επίθεσής του εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, την Παρασκευή.

«Ανακοινώνουμε επιπρόσθετες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού καθεστώτος» είπε ο Μνούτσιν σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο επίκεντρο της ιρανικής κρίσης

Οι στόχοι των κυρώσεων περιλαμβάνουν τον κατασκευαστικό και τον εξορυκτικό τομέα του Ιράν, καθώς και τον κλάδο της υφαντουργίας της χώρας και υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους για τους οποίους η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση της 8ης Ιανουαρίου.

Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης είναι στα ύψη από τότε που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς το 2018 από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε κλείσει ο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και άρχισε να επαναφέρει κυρώσεις που είχαν αρχίσει να αποσύρονται.

Οι φόβοι ότι οι δύο χώρες οδεύουν προς πόλεμο στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκαν πρόσφατα, στον απόηχο του θανάτου του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σολεϊμανί σε πλήγμα αμερικανικού drone- το Ιράν να απαντά εξαπολύοντας πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.

(με πληροφορίες από Reuters)