Nεκρές οι μισές από τις τίγρεις που διασώθηκαν σε ναό της Ταϊλάνδης

Τι καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις.
Manvendra Chauhan via Getty Images

Νεκρές ανασύρθηκαν οι μισές από τις 147 τίγρεις που είχαν διασωθεί μετά την απομάκρυνσή τους από βουδιστικό ναό στην Ταϊλάνδη.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο θάνατος των ζώων οφείλεται σε γενετικά προβλήματα που συνδέονται με την μεταξύ τους αναπαραγωγή το διάστημα που παρέμειναν στον ναό.

Σημειώνεται ότι ο ναός «Wat Pha Luang Ta Bua» στην δυτική επαρχία του Kanchanaburi της Ταϊλάνδης θεωρούνταν πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα αιλουροειδή.

Το 2016 ωστόσο έγιναν μερικές καταγγελίες με βάση τις οποίες οι άνθρωποι κακομεταχειρίζονταν τα ζώα.

Πολλά νεκρά βρέθηκαν ακόμα και μέσα σε καταψύκτες. Ειδικοί αναφέρουν πως μερικά από αυτά μπορεί να θανατώθηκαν καθώς σε πολλές περιοχές, όπως την Κίνα και το Βιετνάμ, θεωρείται πως τα εν λόγω ζώα έχουν ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες.

Οι τίγρεις που επέζησαν βρίσκονται αυτή την ώρα σε δύο κέντρα αναπαραγωγής κοντά στην επαρχία του Ratschaburri. Τελικά μόνο 61 από τα 147 συνολικά κατάφεραν να επιβιώσουν, αναφέρει επίσημη πηγή του πάρκου.

Ένας υπεύθυνος για τα εθνικά πάρκα άγριας ζωής και διατήρησης της χλωρίδας ανέφερε πως οι τίγρεις παρουσίαζαν γενετικά προβλήματα που έθεταν σε κίνδυνο το σώμα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Διευκρίνισε επίσης πως οι πιο πολλές από τις τίγρεις βυθίστηκαν στο στρες που προήλθε μετά την αλλαγή περιβάλλοντος, ενώ αργότερα προέκυψαν κι άλλα προβλήματα υγείας.

Άλλοι εργαζόμενοι στο ίδιο σημείο σχολιάζουν πως τα ζώα ήταν κλεισμένα σε μικρά και στενά κλουβιά που επέτρεπαν τη μετάδοση ασθενειών.

Οι συνθήκες στους χώρους φύλαξης των αιλουροειδών «δεν ήταν αρκετά καλές ώστε να φιλοξενηθούν τόσα πολλά», λένε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη βιομηχανία που κερδίζει χρήματα σε βάρος τους.

(Με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή