ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2019 16:40 EET

Νεκρός ο δήμαρχος που μαχαίρωσαν μπροστά σε κόσμο στην Πολωνία (βίντεο)

Ο Aντάμοβιτς ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους της Πολωνίας.

Reuters

Ο δήμαρχος της μεγάλης πολωνικής πόλης Γκντανσκ, Πάβελ Αντάμοβιτς, 53 ετών, ο οποίος είχε τραυματιστεί από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης, απεβίωσε όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Αντάμοβιτς υποβλήθηκε σε πεντάωρη εγχείρηση, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. «Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Πολωνίας, ανακοινώνοντας τον θάνατο του δημάρχου.

Ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του Αντάμοβιτς, ένας 27χρονος με ποινικό μητρώο, όρμησε στο βήμα, και αφού κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο δήμαρχο, άρπαξε το μικρόφωνο και δήλωσε ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος και ότι βασανίστηκε.

«Γι’ αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς» πρόσθεσε στο παραλήρημά του.

Ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων, προκειμένου να διοργανώσουν από κοινού πορεία κατά της βίας και του μίσους.

Ο Aντάμοβιτς ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους της Πολωνίας, κατέχοντας τη θέση του δημάρχου στο Γκντανσκ από το 1998. Στις περιφερειακές εκλογές του 2018, είχε κερδίσει το 65% των ψήφων.

 

 Mε πληροφορίες από Reuters