ΔΙΕΘΝΕΣ
03/05/2015 05:31 EEST | Updated 03/05/2015 10:57 EEST

Νεπάλ: Ξεπέρασε τις 7.000 ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό ενώ βρέθηκαν άλλοι τρεις επιζώντες

ASSOCIATED PRESS
A Nepalese woman sits with her son near their house, destroyed in last week's earthquake, in Pauwathok village, Sindhupalchok district, Nepal, Saturday, May 2, 2015. Life has been slowly returning to normal in Kathmandu, but to the east, angry villagers in parts of the Sindhupalchok district said Saturday they were still waiting for aid to reach them. In the village of Pauwathok, where all but a handful of the 85 houses were destroyed, three trucks apparently carrying aid supplies roared by with

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου και προκάλεσε τον θάνατο 7.000 και πλέον ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων 7.040 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14.000 τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα των Ιμαλαΐων καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του Κατμαντού και πολλά χωριά κοντά στο επίκεντρο, 70 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Ωστόσο «ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί», δήλωσε αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή αυτή στην Κίνα και την Ινδία.

Ομάδα Νεπαλέζων αστυνομικών περισυνέλεξε χθες τις σορούς σχεδόν 50 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξένων πεζοπόρων, από περιοχή που είχε πληγεί από χιονοστιβάδα. Δεν έχει γίνει αναγνώριση των νεκρών, ανακοίνωσε σήμερα ο Πραβίν Ποχαρέλ, αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας στη βόρεια περιοχή της Ράσουα και επικεφαλής της ομάδας.

Τουλάχιστον 200 ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους χωρικοί και πεζοπόροι του βουνού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στην περιοχή νωρίτερα, λόγω των βροχών και της βαριάς ομίχλης», δήλωσε.

Έχει περάσει μια εβδομάδα και ενώ οι αρχές του Νεπάλ δεν έτρεφαν ελπίδες ότι μπορεί να βρεθούν επιζώντες μέσα στα ερείπια στο Κατμαντού, σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα βρέθηκαν τρεις ακόμα επιζώντες, ένας εκ των οποίων ήταν 101 ετών.

Από την πλευρά της, η UNICEF απηύθυνε έκκληση να ληφθεί κάθε μέτρο για να αποτραπεί η εμφάνιση επιδημιών στο 1,7 εκατομμύριο των νέων που ζουν στις πλέον πληγείσες περιοχές, μερικές εβδομάδες πριν από την έλευση των μουσώνων.

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και προσωπικό αναμένονται σήμερα στο Νεπάλ για να βοηθήσουν στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις δυσπρόσιτες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post