ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/10/2015 05:01 EEST | Updated 05/10/2015 05:24 EEST

Αρχίζουν οι διαρροές; Νικολόπουλος: «Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μου στα προαπαιτούμενα»

Η ψήφος του είναι δεδομένη στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι στα προαπαιτούμενα που έρχονται, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ.

«Σήμερα αποφασίζονται τα 48 προαπαιτούμενα και πρέπει όλοι να μελετήσουμε το 1, 2, 22, 25 και 33 . Δε θα ήθελα να στείλω στο απόσπασμα 20.000 δανειολήπτες Πρέπει να δούμε αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα και να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες».

Ερωτηθείς αν παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, προσθέτοντας ότι θέλει να στηρίξει «με κριτική διάθεση και διαφορετική πολιτική κίνηση» και πρόσθεσε «θέλω να στηρίξω την παρούσα κυβέρνηση, αλλά να περιορίσουμε τα όσα έρχονται».

«Λευκή εντολή δε θα δώσουμε. Αν πω ότι είναι δεδομένη, τότε να στείλω και μια εξουσιοδότηση και να μην πηγαίνω» είπε.

Απαντώντας στο αν παίρνει αποφάσεις και από το κόμμα του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκτίμησε ότι ο πρόεδρός του στις τελευταίες εκλογές «έχει πει στον Τσίπρα τις κόκκινες γραμμές μας και το δικό μας σύνθημα ήταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα χέρια των τραπεζών».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή του απουσία από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι «πολλές φορές η απουσία είναι πιο ισχυρή από την παρουσία» και δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας ότι επρόκειτο για «μια ηχηρή διαμαρτυρία για όσα έγιναν, μια προειδοποίηση για όσα έρχονται».

Δεν απάντησε ωστόσο στο αν του είχε προταθεί θέση στην αντιπροεδρία της Βουλής κι έσπευσε να διευκρινίσει ότι «από το δυστύχημα του Βόλου, με τους οπλίτες, η πολιτεία ξέχασε τις δεσμεύσεις της». καθώς όπως ανέφερε και στη σχετική επιστολή που απέστειλε στο Κοινοβούλιο, την Κυριακή παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο της τραγωδίας στο Βόλο, όπου πριν από ένα χρόνο τρεις οπλίτες έχασαν τις ζωές τους.

Όταν του επισημάνθηκε ότι Υπουργός Άμυνας είναι ο πρόεδρός του κόμματός του, τόνισε ότι «τότε ήταν Υπουργός ο Δημήτρης Αβραμόπουλος». Κληθείς να σχολιάσει φερόμενη δήλωσή του ότι εξετάζει την πιθανότητα επιστροφής του στην Νέα Δημοκρατία, την διέψευσε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα».