ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/03/2015 03:28 EET | Updated 17/03/2015 05:29 EET

Ως κατεπείγον θα ψηφιστούν οι 100 δόσεις

Sooc

Σήμερα κατατίθενται στη Βουλη οι ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο θα ζητηθεί από την κυβέρνηση να συζητηθεί στη Βουλη ως κατεπείγον!

Το Μαξίμου θέλει να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, καθώς περιλαμβάνει και διατάξεις που αφορούν την διαφθορά και την φοροδιαφυγή και για τα θέματα αυτά έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών με την επιστολή Βαρουφάκη. Ένας άλλος λόγος που πιέζεται η κυβέρνηση είναι οτι λήγει σε 20 μέρες η μετενέργεια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πρέπει στον πρώτο νόμο που θα ψηφιστεί να κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται η διάρκεια της μετενέργειας από 3 σε 6 μήνες.

Ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει πλειστακις οτι δεν θα έρχονται κατεπείγοντα νομοσχέδια. Σε κάθε περίπτωση την απόφαση αν το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ληφθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν το νομοσχέδιο συζητηθεί ως κατεπείγον, θα διεξαχθεί μια συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλης και μια στην Ολομέλεια την επόμενη ημέρα.