ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2017 12:20 EET | Updated 27/11/2017 12:20 EET

Πάνω από 100 τάρανδοι σκοτώθηκαν από τρένα στη Νορβηγία τις τελευταίες ημέρες

JONATHAN NACKSTRAND via Getty Images
Reindeer are pictured in Kautokeino, a town in Finnmark county, located in the northeastern part of Norway, on March 16, 2017.It's the 'reindeer police' in Norwegian Lapland, the only force of its kind in the world. Their job is to prevent conflicts between herders and ensure the Far North doesn't turn into the Wild West. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND (Photo credit should read JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Getty Images)

Περισσότεροι από εκατό τάρανδοι κατέληξαν τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια Νορβηγία, καθώς αποπειράθηκαν να διαβούν γραμμές του τρένου που περνούν μέσα από τις διαδρομές που ακολουθούν τα κοπάδια των ζώων.

Το Σάββατο 65 ζώα χτυπήθηκαν από ένα τρένο ενώ άλλα 41 σκοτώθηκαν από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με το NRK.

«Είμαι τόσο θυμωμένος που αυτό μου προκαλεί ζάλη. Αυτό που συνέβη είναι ένας εφιάλτης, μια κανονική τραγωδία», δήλωσε ο Ole Henrik Kappfjell που εκτρέφει ταράνδους. «Είναι μια τραγωδία για μένα και τους άλλους τρεις που ασχολούμαστε με τους ταράνδους στην περιοχή» δήλωσε ο Torstein Appfjell που έχασε 65 ζώα στο τελευταίο περιστατικό στην περιοχή Helgeland.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ίδια αίτια συνολικά 250 τάρανδοι. Πάνω από 2.000 έχουν πεθάνει από το 2013 έως το 2016.

Η εταιρεία Bane Nor που διαχειρίζεται την κυκλοφορία των τρένων ανακοίνωσε ότι ο οδηγός της αμαξοστοιχίας δεν κατάφερε να ακούσει την προειδοποίηση για τους ταράνδους εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος, ενώ συμπλήρωσε πως αντιλήφθηκαν το μήνυμα αργά και όταν επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον οδηγό τηλεφωνικά ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Jon Erling Utsi δείχνουν τα νεκρά ζώα να κείτονται στο έδαφος. «Οι εικόνες προκαλούν θλίψη, κανείς δεν θα ήθελε να το ζήσει από κοντά», ανέφερε.

Ακόμα πιο λυπηρό είναι το γεγονός πως τα περισσότερα από τα ζώα δεν πέθαναν κατευθείαν αλλά έμειναν εκεί να υποφέρουν για αρκετή ώρα, γράφει ο Guardian.